Menu
Menu
90644507_10219871050154244_1462251380046561280_n

Κρουασανάκια βουτύρου αφράτα και πολύ νόστιμα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κρουασανάκια βουτύρου αφράτα και πολύ νόστιμα.

Της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes που την ευχαριστούμε.

Πολύ ωραία και εύκολα κρουασάν σπιτικά με μικρή γέμιση βουτύρου και ζάχαρης, κανέλας.

Πολύ ωραία για πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ.

Συνταγή Βέλγικη.

Δοκιμάστε τα.

Βγαίνουν 20 με 22 κρουασανάκια των 40γρ.

Υλικά

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ βούτυρο

7γρ αλάτι
25 γρ ζάχαρη

20 γρ φρέσκια μαγιά
220 ml κρύο γάλα
70 γρ αβγό χτυπημένα (2 μικρά αυγά)

Για την γέμιση
130 γρ βούτυρο
130 γρ ζάχαρη
λίγη κανέλα

1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε 400 γρ αλεύρι με 80 γρ βούτυρο. Πρέπει να γίνει σαν άμμος.

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε 400 γρ αλεύρι με 80 γρ βούτυρο. Πρέπει να γίνει σαν άμμος.

Σε ένα ταψί στρόγγυλο ρίχνουμε αυτό το μείγμα. Στην άκρη, βάζουμε 7γρ αλάτι και 25 γρ ζάχαρη. Στη μέση, βάζουμε 20 γρ φρέσκια μαγιά, 220 ml κρύο γάλα και 70 γρ αβγό χτυπημένο. Σιγά σιγά, ανακατεύουμε με το αλεύρι αφήνοντας το αλάτι και τη ζάχαρη στο τέλος και ζυμώνουμε.

Σε ένα ταψί στρόγγυλο ρίχνουμε αυτό το μείγμα. Στην άκρη, βάζουμε 7γρ αλάτι και 25 γρ ζάχαρη. Στη μέση, βάζουμε 20 γρ φρέσκια μαγιά, 220 ml κρύο γάλα και 70 γρ αβγό χτυπημένο. Σιγά σιγά, ανακατεύουμε με το αλεύρι αφήνοντας το αλάτι και τη ζάχαρη στο τέλος και ζυμώνουμε.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει πια η ζύμη στα χέρια. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Περιμένοντας να φουσκώσει , ανακατεύουμε 130 γρ βούτυρο με 130 γρ ζάχαρη και λίγη κανέλα για την γέμιση.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει πια η ζύμη στα χέρια. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Περιμένοντας να φουσκώσει , ανακατεύουμε 130 γρ βούτυρο με 130 γρ ζάχαρη και λίγη κανέλα για την γέμιση.

Η ζύμη, πρέπει να βγει περίπου 880γρ. Ζυγίζουμε μπαλάκια 40 γρ., τα βάζουμε σε μια πιατέλα με αλεύρι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 15 λεπτά.

Η ζύμη, πρέπει να βγει περίπου 880γρ. Ζυγίζουμε μπαλάκια 40 γρ., τα βάζουμε σε μια πιατέλα με αλεύρι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 15 λεπτά.

Απλώνουμε κάθε μπαλάκι (δεν βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι) όπως το βλέπετε στην φωτογραφία, στην άκρη βάζουμε μια μικρή κουταλιά βούτυρο-ζάχαρη (χώρισα σε ποσότητες, ίσα ίσα να βγει για 22 κρουασάν) και αρχίζουμε να τυλίγουμε ένα ένα ώσπου να ανοίξει από την μία, από την άλλη φτιάχνοντας κρουασάν.

Απλώνουμε κάθε μπαλάκι (δεν βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι) όπως το βλέπετε στην φωτογραφία, στην άκρη βάζουμε μια μικρή κουταλιά βούτυρο-ζάχαρη (χώρισα σε ποσότητες, ίσα ίσα να βγει για 22 κρουασάν) και αρχίζουμε να τυλίγουμε ένα ένα ώσπου να ανοίξει από την μία, από την άλλη φτιάχνοντας κρουασάν.

Χτυπάμε 1 αβγό και με ένα πινέλο, τα αλείφουμε.

Χτυπάμε 1 αβγό και με ένα πινέλο, τα αλείφουμε.

Βάζουμε τα 11 πρώτα κρουασάν σε χαρτί ψησίματος για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς. Την δεύτερη φουρνιά, τα αφήνουμε 1 λεπτό πιο λιγότερο.

Βάζουμε τα 11 πρώτα κρουασάν σε χαρτί ψησίματος για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς. Την δεύτερη φουρνιά, τα αφήνουμε 1 λεπτό πιο λιγότερο.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.