Menu
Menu
Καταγραφή-678x470

Κόκορας γεμιστός του Γιάννη Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κόκορας γεμιστός του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.... Ευχαριστούμε!

Κόκορας γεμιστός με φέτες πορτοκαλιού,κυδωνιού και πατάτες στον φούρνο.

Υλικά

1 κόκκορας μεσαίος, πλυμμένος,καψαλισμένος και καθαρισμένος

Υλικά για τη γέμιση
300 γρ μοσχαράκι ψιλοκομμένο αφού το βράσουμε πρώτα
δαμάσκηνα
κουκουνάρι
τρίμμα από πορτοκάλι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.
μυρωδικά της αρεσκείας μας
ένα μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ψηθεί για πέντε λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά ανακατεύοντας και αφήνουμε το ρύζι για το τέλος. Δεν το αφήνουμε να βράσει για να μην μας μαλακώσει και γίνει λαπάς. Μόλις είναι έτοιμη και κρυώσει η γέμιση την βάζουμε σε μεγάλο μπολ με σελοφάν και την βάζουμε στο ψυγείο ένα βράδυ για να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα που θα γεμίσουμε τον κόκορα μας.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ψηθεί για πέντε λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά ανακατεύοντας και αφήνουμε το ρύζι για το τέλος. Δεν το αφήνουμε να βράσει για να μην μας μαλακώσει και γίνει λαπάς. Μόλις είναι έτοιμη και κρυώσει η γέμιση την βάζουμε σε μεγάλο μπολ με σελοφάν και την βάζουμε στο ψυγείο ένα βράδυ για να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα που θα γεμίσουμε τον κόκορα μας.

Παίρνουμε τον κόκκορα τον αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη μουστάρδα. Γεμίζουμε τη κοιλιά με την Έτοιμη γέμιση και δένουμε τα πόδια σταυρωτά για να μην φύγει η γέμιση. Τον βάζουμε στη γάστρα αφού πρώτα βάλουμε στον πάτο της γάστρας λαδόκολλα η οποία να τυλίγει τον κόκορα. Προσθέτουμε τις φέτες από δύο κυδώνια, ροδέλες από ένα πορτοκάλι πάνω στο πτηνό και γύρω γύρω τις πατάτες κυδωνάτες κομμένες. Αλατοπιπερώνουμε κλείνουμε το καπάκι και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με αέρα για περίπου 3-4 ώρες περίπου ώστε να ψηθεί ο κόκορας και να μαλακώσει το κρέας του .

Παίρνουμε τον κόκκορα τον αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη μουστάρδα. Γεμίζουμε τη κοιλιά με την Έτοιμη γέμιση και δένουμε τα πόδια σταυρωτά για να μην φύγει η γέμιση. Τον βάζουμε στη γάστρα αφού πρώτα βάλουμε στον πάτο της γάστρας λαδόκολλα η οποία να τυλίγει τον κόκορα. Προσθέτουμε τις φέτες από δύο κυδώνια, ροδέλες από ένα πορτοκάλι πάνω στο πτηνό και γύρω γύρω τις πατάτες κυδωνάτες κομμένες. Αλατοπιπερώνουμε κλείνουμε το καπάκι και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με αέρα για περίπου 3-4 ώρες περίπου ώστε να ψηθεί ο κόκορας και να μαλακώσει το κρέας του .

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.