Menu
Menu
53734583_10216815462316329_6552570641294295040_n-678x470

Λαγάνες σπιτικές της Elen Zournatzidou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαγάνες σπιτικές της φίλης Elen Zournatzidou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για 2 λαγάνες
500 -550 γρ αλεύρι
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ νωπή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι αλάτι

Επιπλέον
Σουσάμι
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές νερό
Λίγο ελαιόλαδο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε λίγο από το νερό μας την μαγιά την ζάχαρη και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι το υπόλοιπο νερό το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το με;iγμα της μαγιάς και χτυπάμε με το γάντζο για 6-8 λεπτά. Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη.

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε λίγο από το νερό μας την μαγιά την ζάχαρη και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι το υπόλοιπο νερό το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το με;iγμα της μαγιάς και χτυπάμε με το γάντζο για 6-8 λεπτά. Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη.

Μετά χωρίζουμε 2 κομμάτια και ανοίγουμε ή με τα χέρια ή με τον πλάστη την λαγάνα μας. Ισως χρειαστεί να βάλετε λίγο αλεύρι στο άνοιγμα της ζύμης. Πατάμε με τα δάχτυλα και την αφήνουμε πάλι για λίγο να ξεκουραστεί. Η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι στους 220 βαθμούς.

Μετά χωρίζουμε 2 κομμάτια και ανοίγουμε ή με τα χέρια ή με τον πλάστη την λαγάνα μας. Ισως χρειαστεί να βάλετε λίγο αλεύρι στο άνοιγμα της ζύμης. Πατάμε με τα δάχτυλα και την αφήνουμε πάλι για λίγο να ξεκουραστεί. Η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι στους 220 βαθμούς.

Πριν την ψήσουμε περνάμε την επιφάνεια με λίγο ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15' -17 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Kαλή Σαρακοστή!

Πριν την ψήσουμε περνάμε την επιφάνεια με λίγο ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15' -17 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Kαλή Σαρακοστή!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.