Menu
Menu
20200101_141625

Λαχανοντολμάς γίγας, επίπεδος σαν πίτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαχανοντολμάς γίγας, επίπεδος σαν πίτα.

Ένα πολύ γευστικό φαγητό με σάλτσα ντομάτας και φέτες μπέικον.

Εμφανίσιμο γιατί κόβεται σε κομμάτια και σερβίρεται εύκολα.

Εύκολο επίσης και στην παρασκευή του.

Ότι πρέπει για ένα γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι.

Ντολμαδάκια γιαλαντζί, με ρύζι και μπόλικο λεμόνι. Συνταγή ΕΔΩ

Συνταγή για μπιφτεκόπιτσα υπερπαραγωγή θα βρείτε ΕΔΩ

Υλικά

2 λαχανίδες (γίνεται πιο νόστιμο)
αλλιώς 1 μεγάλο λάχανο, ζεματισμένα τα φύλλα

1 κιλό κιμά ανάμεικτο, μοσχάρι και χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

15 με 20 φέτες μπέικον

1 κουτί σάλτσα ντομάτα
2 κουταλάκια πελτέ
το ζουμί από το ζεμάτισμα
ελαιόλαδο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζεματάμε τα φύλλα που έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Στρώνουμε τα μισά σε ένα ταψί ή γάστρα 30εκ.

Ζεματάμε τα φύλλα που έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Στρώνουμε τα μισά σε ένα ταψί ή γάστρα 30εκ.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας με όλα τα υλικά του. Αν δούμε ότι είναι λίγο σφιχτός προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι νερό.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας με όλα τα υλικά του. Αν δούμε ότι είναι λίγο σφιχτός προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι νερό.

Στρώνουμε πάνω από το λάχανο τον κιμά να απλωθεί καλά και βάζουμε σε σειρά το μπέικον, να σκεπαστεί ο κιμάς.

Στρώνουμε πάνω από το λάχανο τον κιμά να απλωθεί καλά και βάζουμε σε σειρά το μπέικον, να σκεπαστεί ο κιμάς.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου ή λαχανίδας. ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα, τον πελτέ αραιωμένο στο νερό του ζεματίσματος, λίγο αλάτι , πιπέρι μαύρο και κόκκινο. Σκεπάζουμε με το νερό πάλι του ζεματίσματος ίσα να σκεπαστούν όλα καλά .

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου ή λαχανίδας. ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα, τον πελτέ αραιωμένο στο νερό του ζεματίσματος, λίγο αλάτι , πιπέρι μαύρο και κόκκινο. Σκεπάζουμε με το νερό πάλι του ζεματίσματος ίσα να σκεπαστούν όλα καλά .

Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Σε ζεστό φούρνο στις αντιστάσεις.

Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Σε ζεστό φούρνο στις αντιστάσεις.

Κοιτάμε να έχει μείνει με λίγη σάλτσα. αλλιώς συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Δεν θέλουμε να στεγνώσει το φαγητό τελείως.

Κοιτάμε να έχει μείνει με λίγη σάλτσα. αλλιώς συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Δεν θέλουμε να στεγνώσει το φαγητό τελείως.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.