Menu
Menu
IMG_20220215_165308(1)

Λαχανοντολμάς γίγας στο ταψί με αυγολέμονο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαχανοντολμάς γίγας στο ταψί με αυγολέμονο

Λαχανοντολμάς τεμπέλικος, στο ταψί.

Μία στρώση λάχανο ζεματισμένο, μία στρώση κιμά, μία στρώση λάχανο.

Ψήσιμο.

Αυγολέμονο.

Νοστιμότατο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑ ΓΙΓΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 λαχανίδες (γίνεται πιο νόστιμο)
αλλιώς 1 μεγάλο λάχανο, ζεματισμένα τα φύλλα

1 κιλό κιμά ανάμεικτο, μοσχάρι και χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

το ζουμί από το ζεμάτισμα
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι για από πάνω

Για το αυγολέμονο
χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε στην μέση το λάχανο. Εδώ δεν θέλουμε φύλλο φύλλο γιατί θα γίνει στρώση και όχι τύλιγμα

Κόβουμε στην μέση το λάχανο. Εδώ δεν θέλουμε φύλλο φύλλο γιατί θα γίνει στρώση και όχι τύλιγμα

Ζεματάμε τα φύλλα που έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Στρώνουμε τα μισά σε ένα ταψί ή γάστρα 30εκ.

Ζεματάμε τα φύλλα που έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Στρώνουμε τα μισά σε ένα ταψί ή γάστρα 30εκ.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας με όλα τα υλικά του. Αν δούμε ότι είναι λίγο σφιχτός προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό.

Ζυμώνουμε τον κιμά μας με όλα τα υλικά του. Αν δούμε ότι είναι λίγο σφιχτός προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό.

Στρώνουμε το μισό λάχανο στο ταψί. Από πάνω στρώνουμε και πατάμε καλά όλον τον ζυμωμένο κιμά.

Στρώνουμε το μισό λάχανο στο ταψί. Από πάνω στρώνουμε και πατάμε καλά όλον τον ζυμωμένο κιμά.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου ή λαχανίδας. Ρίχνουμε το νερό του ζεματίσματος ίσα να σκεπαστούν όλα πολύ καλά. Ρίχνουμε λάδι αρκετό, λίγο αλάτι από πάνω και πιπέρι. Εγώ έβαλα και λίγη πάπρικα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου ή λαχανίδας. Ρίχνουμε το νερό του ζεματίσματος ίσα να σκεπαστούν όλα πολύ καλά. Ρίχνουμε λάδι αρκετό, λίγο αλάτι από πάνω και πιπέρι. Εγώ έβαλα και λίγη πάπρικα.

Βάζουμε από επάνω πιάτο ανάλογα με το σχήμα του ταψιού. Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Σε ζεστό φούρνο στις αντιστάσεις.

Βάζουμε από επάνω πιάτο ανάλογα με το σχήμα του ταψιού. Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Σε ζεστό φούρνο στις αντιστάσεις.

Ξεσκεπάζουμε και βγάζουμε το πιάτο . Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα. Θέλουμε να έχει λίγο ζουμάκι το φαγητό. Αν δεν έχει νερό σε αυτήν την φάση προσθέτουμε λίγο.

Ξεσκεπάζουμε και βγάζουμε το πιάτο . Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα. Θέλουμε να έχει λίγο ζουμάκι το φαγητό. Αν δεν έχει νερό σε αυτήν την φάση προσθέτουμε λίγο.

Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια τον λαχανοντολμά. Χτυπάμε το λεμόνι με τα αυγά να αφρατέψουν και το ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω στο φαγητό να πάει παντού. Κουνάμε λίγο το ταψί πέρα δώθε να πάει παντού.

Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια τον λαχανοντολμά. Χτυπάμε το λεμόνι με τα αυγά να αφρατέψουν και το ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω στο φαγητό να πάει παντού. Κουνάμε λίγο το ταψί πέρα δώθε να πάει παντού.

Έτοιμο!

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!!!

Καλή απόλαυση!!!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.