Menu
Menu
27331663_2072189839731787_3244560057008625067_n-678x470

Λαχανοντολμάς γιαλαντζί τούρτα της Sophia Fatseas

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λαχανοντολμάς γιαλαντζί τούρτα με αυγολέμονο της φίλης  Sophia Fatseas.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 μέτριο λάχανο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλυτζάνι τσαγιού.ρύζι
150 γρ. σπανάκι(προαιρετικά)
1 καρότο τριμμένο
λίγο μαϊντανό,
λίγο δυόσμο,
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο (αν σας αρέσει)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το πλυμένο λάχανο και το βράζουμε λίγο περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς. Σοτάρουμε όλα τα υλικά που τα έχουμε ψιλοκόψει και προσθέτουμε και λίγο νερό. Βγάζουμε τα φύλλα αφού κρυώσει λίγο και τα στρώνουμε σε λαδωμένη και με φρυγανιά φόρμα.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το πλυμένο λάχανο και το βράζουμε λίγο περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς. Σοτάρουμε όλα τα υλικά που τα έχουμε ψιλοκόψει και προσθέτουμε και λίγο νερό. Βγάζουμε τα φύλλα αφού κρυώσει λίγο και τα στρώνουμε σε λαδωμένη και με φρυγανιά φόρμα.

Βάζουμε εναλλάξ στρώσεις λάχανου και γέμισης και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια. Στο τέλος γεμίζουμε 3 φλυτζάνια με νερό και τα τοποθετούμε από πάνω για βάρος. Περιχύνουμε με 1 φλυτζάνι νερό και 1/2 φλυτζάνι λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα μέχρι να πιει τα υγρά και να πάρει λίγο χρώμα.

Βάζουμε εναλλάξ στρώσεις λάχανου και γέμισης και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια. Στο τέλος γεμίζουμε 3 φλυτζάνια με νερό και τα τοποθετούμε από πάνω για βάρος. Περιχύνουμε με 1 φλυτζάνι νερό και 1/2 φλυτζάνι λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα μέχρι να πιει τα υγρά και να πάρει λίγο χρώμα.

Φτιάχνουμε και το αυγολέμονο. Βράζουμε 1 λίτρο νερό με 1 κύβο. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να πήξει(ξεχωριστά ανακατεύουμε με λίγο κρύο νερό) κάπου 6 κουταλιές σούπας.

Φτιάχνουμε και το αυγολέμονο. Βράζουμε 1 λίτρο νερό με 1 κύβο. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να πήξει(ξεχωριστά ανακατεύουμε με λίγο κρύο νερό) κάπου 6 κουταλιές σούπας.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.