Menu
Menu
29187019_1960412710654928_3152733954948202496_n-678x470

Λεμόνι γλυκό κουταλιού , μυρωδάτο και πολύ γευστικό

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λεμόνι γλυκό κουταλιού, μυρωδάτο και πολύ γευστικό

με βιολογικά λεμόνια ακέρωτα.

Κλασσικό παραδοσιακό γλυκό.

Υπέροχο και σε Cheese Cake από πάνω ή με παγωτό…

Τον χυμό φυσικά δεν τον πετάμε.

Τον βάζουμε σε παγοκύστες η τον κάνουμε υπέροχη λεμονάδα που κρατάει και 6 μήνες στο ψυγείο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Υλικά

2 κιλά λεμόνια ακέρωτα μεγάλα
2 κιλά ζάχαρη
500 γρ νερό
200γρ γλυκόζη
χυμό από μισό λεμόνι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια μας

Πλένουμε και ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια μας

το ξύσμα μπορούμε να το κρατήσουμε στην κατάψυξη ή να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε λικέρ.

το ξύσμα μπορούμε να το κρατήσουμε στην κατάψυξη ή να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε λικέρ.

Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό σε παγοκύστες στην κατάψυξη ή για να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα

Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό σε παγοκύστες στην κατάψυξη ή για να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα

Βγάζουμε την εσωτερική πέτσα.

Βγάζουμε την εσωτερική πέτσα.

Βράζουμε τις φλούδες λεμονιού σε νερό για 20 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αλλάζουμε 3 φορές σε κρύο νερό που τις αφήνουμε από 10 λεπτά και στραγγίζουμε καλά για 1 ώρα.

Βράζουμε τις φλούδες λεμονιού σε νερό για 20 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αλλάζουμε 3 φορές σε κρύο νερό που τις αφήνουμε από 10 λεπτά και στραγγίζουμε καλά για 1 ώρα.

Βράζουμε τις φλούδες λεμονιού για 1 ώρα περίπου μαζί με την ζάχαρη, γλυκόζη και χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Βράζουμε τις φλούδες λεμονιού για 1 ώρα περίπου μαζί με την ζάχαρη, γλυκόζη και χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφού κρυώσει το γλυκό μας το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή σε σκοτεινό δροσερό μέρος.

Αφού κρυώσει το γλυκό μας το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή σε σκοτεινό δροσερό μέρος.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.