Menu
Menu
Καταγραφήujnbbb (1)

Λιαστές ντομάτες (αποξηραμένες) του Ζαφείριου Χατζηχαλκιά

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λιαστές  ντομάτες (ακριβέστερα, … αποξηραμένες)  μια που είναι η κατάλληλη εποχή για να τις φτιάξουμε του φίλου Zafeirios Chatzichalkias.

Μέλος και συντονιστής της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

ντοματάκια (ρόμα)
χοντρό αλάτι
δαφνόφυλλα
σκόρδο και όποια άλλα μυρωδικά προτιμάτε
ηλιέλαιο
ξύδι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ντομάτες εμπορίου («ρόμα») κομμένα στην μέση, χωρίς «κοτσάνι» και σπόρια.

Ντομάτες εμπορίου («ρόμα») κομμένα στην μέση, χωρίς «κοτσάνι» και σπόρια.

Αλατίζονται με χοντρό αλάτι και στραγγίζουν ανάποδα πάνω σε σχάρα ένα βράδυ.

Αλατίζονται με χοντρό αλάτι και στραγγίζουν ανάποδα πάνω σε σχάρα ένα βράδυ.

Την επομένη στρώνονται σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα (με το εσωτερικό προς τα πάνω) και «στεγνώνουν» στον φούρνο στους 150 C, όσο τις προτιμάτε (προσωπικά δεν το παρακάνω).

Την επομένη στρώνονται σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα (με το εσωτερικό προς τα πάνω) και «στεγνώνουν» στον φούρνο στους 150 C, όσο τις προτιμάτε (προσωπικά δεν το παρακάνω).

Αποστειρώνετε βάζα και μόλις κρυώσουν λίγο οι ντομάτες τις βάζετε σε σειρές μέσα σ’ αυτά, μαζί με δαφνόφυλλα, σκόρδο και όποια άλλα μυρωδικά προτιμάτε. Ζεσταίνετε ηλιέλαιο με ξύδι (ένα φλιτζάνι λάδι/ μισό φλιτζανάκι ξύδι) και μόλις κοχλάσει το μείγμα περιχύνετε με αυτό τις ντομάτες στα βάζα μέχρι επάνω. Σφραγίζετε με τα καπάκια και τοποθετείτε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Συντηρείτε τα ντοματάκια σας στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος (στο ψυγείο τις έχω για δεύτερη χρονιά).

Αποστειρώνετε βάζα και μόλις κρυώσουν λίγο οι ντομάτες τις βάζετε σε σειρές μέσα σ’ αυτά, μαζί με δαφνόφυλλα, σκόρδο και όποια άλλα μυρωδικά προτιμάτε. Ζεσταίνετε ηλιέλαιο με ξύδι (ένα φλιτζάνι λάδι/ μισό φλιτζανάκι ξύδι) και μόλις κοχλάσει το μείγμα περιχύνετε με αυτό τις ντομάτες στα βάζα μέχρι επάνω. Σφραγίζετε με τα καπάκια και τοποθετείτε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν. Συντηρείτε τα ντοματάκια σας στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος (στο ψυγείο τις έχω για δεύτερη χρονιά).

Χρησιμοποιούνται τον χειμώνα στα «σαλτσερά» φαγητά (3 - 4 την φορά χοντροκομμένες) μαζί με τις ντομάτες (κονσέρβας ή φρέσκες) ή σερβίρονται (στραγγισμένες) ως ορεκτικό, πασπαλισμένες με παπαρουνόσπορο και περιχυμένες με ελαιόλαδο.

Χρησιμοποιούνται τον χειμώνα στα «σαλτσερά» φαγητά (3 - 4 την φορά χοντροκομμένες) μαζί με τις ντομάτες (κονσέρβας ή φρέσκες) ή σερβίρονται (στραγγισμένες) ως ορεκτικό, πασπαλισμένες με παπαρουνόσπορο και περιχυμένες με ελαιόλαδο.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.