Menu
IMG_20190928_140258_128

Λινγκουίνι με χωριάτικο λουκάνικο και πέστο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τα λινγκουίνι με χωριάτικο λουκάνικο και πέστο βασιλικού είναι από της αγαπημένες μου συνταγές. Τώρα που ο καιρός άρχισε να ψυχραίνει, το χωριάτικο λουκάνικοδεν λείπει ποτέ από το σπίτι. Και όχι λουκάνικο ότι κι ότι, μόνο από το χωριό της μαμάς. Γιατί με αυτή τη συνταγή μεγάλωσα.

Γιατί εκείνη την εποχή, φτιάχναμε σπιτικά λουκάνικα. Μέσα σε μία τεράστια λεκάνη, γεμάτη με κιμά, μπαχαρικά και πολλά άλλα για να πετύχουμε τη σωστή γέμιση. Και στο σπίτι μας γινότανε γιορτή. Όλη η γειτονιά μαζευότανε για να δοκιμάσει τα διάφορα μίγματα για να καταλήξουμε πιο είναι το πιο κατάλληλο για να μπει στο λουκάνικο.

Εγώ από την άλλη ως «σύγχρονη» νοικοκυρά δεν φτιάχνω λουκάνικα. Αλλά το κρεοπωλείο στο χωριό της μαμάς φτιάχνει ένα υπέροχο μίγμα που αν το δοκιμάσεις, αποζητάς μόνο αυτό. Με πορτοκάλι και λίγο πράσο μέσα, σκέτη λιχουδιά.

Τώρα το πως καταλήγουμε στα λινγκουίνι με χωριάτικο λουκάνικο και πέστο είναι μια άλλη ιστορία. Είναι κληρονομιά από τα χρόνια της φοιτητικής ζωής στην Ιταλία. Εκεί που ζούσαμε σχεδόν μόνο με μακαρόνια. Αυτά υπήρχαν πάντα σε κάθε σπίτι και η σάλτσα ετοιμαζόταν με ότι υπήρχε στο ψυγείο.

Τηρώντας λοιπόν αυτόν τον κανόνα, με το πρώτο κρύο του Οκτώβρη ένα ζυμαρικό με λουκάνικο επιβάλλεται. Και αν έχεις και πέστο στο ψυγείο το πάντρεμα είναι ιδανικό. Ας δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε και πως θα τα ετοιμάσουμε.

Υλικά

450 γρ. λινγκουίνι

¼ από ένα χωριάτικο λουκάνικο
1 βαζάκι έτοιμο πέστο βασιλικού
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι – πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 κουταλιές αλάτι στο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στραγγίζουμε, χωρίς να ξεπλύνουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού. Κρατάμε πάντα ένα ποτήρι ( 300 ml ) από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά στην άκρη πριν τα στραγγίσουμε.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 κουταλιές αλάτι στο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στραγγίζουμε, χωρίς να ξεπλύνουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού. Κρατάμε πάντα ένα ποτήρι ( 300 ml ) από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά στην άκρη πριν τα στραγγίσουμε.

Αφαιρούμε από το λουκάνικο την εξωτερική μεμβράνη και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε δύο κουταλιές λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το λουκάνικο.

Αφαιρούμε από το λουκάνικο την εξωτερική μεμβράνη και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε δύο κουταλιές λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το λουκάνικο.

Προσθέτουμε 4 κουταλιές έτοιμο πέστο βασιλικού και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Προσθέτουμε 4 κουταλιές έτοιμο πέστο βασιλικού και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια – χαμηλή, και ρίχνουμε τα λινγκουίνι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια – χαμηλή, και ρίχνουμε τα λινγκουίνι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Μικρές συμβουλές: 1) Προτιμήστε Ιταλικά ζυμαρικά, από σκληρό σιτάρι, που δεν έχουν κίνδυνο να παραβράσουν. 2) Δοκιμάστε πάντα το πέστο πριν βράσετε τα μακαρόνια για να δείτε πόσο αλμυρό είναι. Θα καθορίσει το πόσο αλάτι θα βάλετε στα ζυμαρικά για να βράσουν, μιας και δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. 3) Πέστο βασιλικού υπάρχουν πολλά στο εμπόριο, αλλά σαν το σπιτικό δεν έχει. Στις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε πως γίνεται το κλασσικό ιταλικό πέστο βασιλικού και διάφορες παραλλαγές του.

Μικρές συμβουλές: 1) Προτιμήστε Ιταλικά ζυμαρικά, από σκληρό σιτάρι, που δεν έχουν κίνδυνο να παραβράσουν. 2) Δοκιμάστε πάντα το πέστο πριν βράσετε τα μακαρόνια για να δείτε πόσο αλμυρό είναι. Θα καθορίσει το πόσο αλάτι θα βάλετε στα ζυμαρικά για να βράσουν, μιας και δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. 3) Πέστο βασιλικού υπάρχουν πολλά στο εμπόριο, αλλά σαν το σπιτικό δεν έχει. Στις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε πως γίνεται το κλασσικό ιταλικό πέστο βασιλικού και διάφορες παραλλαγές του.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.