Menu
Menu
51176003_2457307730950932_8383323158706388992_n-678x470

Λουκουμάδες Γερμανικοί, Berliner/Krapfen της Δάφνης Λεμονάκη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λουκουμάδες Γερμανικοί, Berliner/Krapfen γεμισμένοι με μαρμελάδα κεράσι, της φίλης Δάφνης Λεμονάκη.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...

Ευχαριστούμε!

Υλικά

4 κρόκους αυγών
50 γρ ζάχαρη άχνη
20 γρ ρούμι
5 γρ αλάτι
250 ml γάλα χλιαρό
30 γρ μαγιά φρέσκια ή 10 γρ ξηρή
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ σπορέλαιο
ξύσμα ενός λεμονιού

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,τη μαγιά κ ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί λίγο η μαγιά. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη, το ρούμι, το ξύσμα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα .Προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις ενσωματωθεί, πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει (το μείγμα θα κολλάει αρκετά δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι!!)..

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,τη μαγιά κ ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί λίγο η μαγιά. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη, το ρούμι, το ξύσμα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα .Προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις ενσωματωθεί, πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει (το μείγμα θα κολλάει αρκετά δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι!!)..

Ζυγίζουμε ζυμαράκι των 70 γρ και τα πλάθουμε προσεκτικά σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε αλευρωμένη πετσέτα και τα σκεπάζουμε. Τηγανίζουμε σε όχι πολύ καυτό λάδι (150 °C) για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ζυγίζουμε ζυμαράκι των 70 γρ και τα πλάθουμε προσεκτικά σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε αλευρωμένη πετσέτα και τα σκεπάζουμε. Τηγανίζουμε σε όχι πολύ καυτό λάδι (150 °C) για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσουν και αφού τα βάλαμε μετά το τηγάνισμα σε απορροφητικό χαρτί.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσουν και αφού τα βάλαμε μετά το τηγάνισμα σε απορροφητικό χαρτί.

Τα γεμίζουμε με μία σύριγγα με μαρμελάδα κεράσι.

Τα γεμίζουμε με μία σύριγγα με μαρμελάδα κεράσι.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.