Menu
Menu
50201673_2002396633395196_6109163405975748608_n-678x470

Λουκουμάδες φανταστικοί της Μαρίας Λάρου

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Λουκουμάδες φανταστικοί της φίλης Μαρίας Λάρου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
1 μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο για μέσα στο ζυμαράκι,και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ίσως λίγο ακόμα, περίπου μισή κούπα ή και λιγότερο, άμα δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε, αν όχι μια χαρά μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη

Με την ίδια κούπα μετράμε όλα τα υλικά μας.

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά (με τον γάντζο του μίξερ) μέχρι να γίνει μία ωραία ελαστική ζύμη,περίπου 5 λεπτά. Την σκεπάζουμε με πετσετούλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά. Εγώ την έβαλα στον φούρνο μέσα στους 50 βαθμούς με αέρα, δεν τον προθέρμανα,έβαλα το μπολ με την πετσετούλα και άναψα τον φούρνο. Τον άφησα αναμμένο για 10-15 λεπτά και τον έσβησα και άφησα να φουσκώσει το ζυμαράκι. Μετά βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο ηλιέλαιο να ζεσταθεί.

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά (με τον γάντζο του μίξερ) μέχρι να γίνει μία ωραία ελαστική ζύμη,περίπου 5 λεπτά. Την σκεπάζουμε με πετσετούλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά. Εγώ την έβαλα στον φούρνο μέσα στους 50 βαθμούς με αέρα, δεν τον προθέρμανα,έβαλα το μπολ με την πετσετούλα και άναψα τον φούρνο. Τον άφησα αναμμένο για 10-15 λεπτά και τον έσβησα και άφησα να φουσκώσει το ζυμαράκι. Μετά βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο ηλιέλαιο να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί,πιάνουμε το ζυμαράκι. Που και που το ανακατεύουμε με το χέρι γιατί σφίγγει και ζουλάμε να γίνει μπαλάκι. Το κόβουμε με ένα μεγάλο ή μικρό κουτάλι αναλόγως πόσο μεγάλους λουκουμάδες θέλουμε το οποίο κάθε δεύτερη ή τρίτη φορά. Κοιτάμε να κόβεται κατευθείαν και να πέφτει εύκολα το μπαλάκι στην κατσαρόλα μας, το βουτάμε σε ένα ποτήρι με ηλιέλαιο. Όχι νερό γιατί πιτσιλάει, εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω με νερό,φοβάμαι.

Μόλις ζεσταθεί,πιάνουμε το ζυμαράκι. Που και που το ανακατεύουμε με το χέρι γιατί σφίγγει και ζουλάμε να γίνει μπαλάκι. Το κόβουμε με ένα μεγάλο ή μικρό κουτάλι αναλόγως πόσο μεγάλους λουκουμάδες θέλουμε το οποίο κάθε δεύτερη ή τρίτη φορά. Κοιτάμε να κόβεται κατευθείαν και να πέφτει εύκολα το μπαλάκι στην κατσαρόλα μας, το βουτάμε σε ένα ποτήρι με ηλιέλαιο. Όχι νερό γιατί πιτσιλάει, εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω με νερό,φοβάμαι.

Τους ανακατεύουμε που και που στο λάδι. Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμοι. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν περίσσιο λάδι.

Τους ανακατεύουμε που και που στο λάδι. Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμοι. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν περίσσιο λάδι.

Μετά τους απολαμβάνουμε με ότι μας αρέσει πάνω. Μερέντα, μέλι, σουσάμι, καρύδια,κλπ.

Μετά τους απολαμβάνουμε με ότι μας αρέσει πάνω. Μερέντα, μέλι, σουσάμι, καρύδια,κλπ.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

[email-subscribers-form id="1"]

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.