Menu
Menu
Καταγραφήoklll-678x470

Μήλα από κάτω, Μηλόπιτα ανάποδη, καραμελωμένη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μήλα από κάτω, Μηλόπιτα ανάποδη, καραμελωμένη

Ένα μήλο την ημέρα…

Όπως λέει άλλωστε και το γνωστό μας ρητό «ένα μήλο την ημέρα.. τον γιατρό τον κάνει πέρα»!

Και όμως οι ποικιλίες των μήλων που υπάρχουν, δεν είναι μόνο τα «Γκόλντεν», τα «Ξινόμηλα», τα «Σμιθ» και τα κλασικά κόκκινα που γνωρίζουμε. Υπάρχουν δέκα διαφορετικές ποικιλίες μήλων.

Εγώ για μηλόπιτα χρησιμοποιώ τα γκόλντεν , τα μπανανόμηλα ή και τα ξινόμηλα όταν δεν την θέλουμε πολύ γλυκιά την μηλόπιτα μας.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες….

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

 

Υλικά

Υλικά Της Βάσης Με Τα Μήλα
100γρ μαργαρίνη η βούτυρο
100γρ καστανή ζάχαρη
12 μήλα
κανέλα
σταφίδες προαιρετικά

Υλικά Για Την Ζύμη
200γρ μαργαρίνη η βούτυρο πολύ μαλακό
150γρ ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1/2 ποτήρι γάλα
4 αυγά
1 μπείκιν πάουντερ 20γρ
αλεύρι 400 με 500γρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ένα ταψί 28 με 30εκ. βάζουμε χαρτί ψησίματος, το αλείφουμε με 100γρ μαργαρίνη η βούτυρο μαλακό να πάει παντού, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη 100γρ. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες 10 με 12 μήλα, τα βάζουμε σε σειρά , προσθέτουμε αν θέλουμε μία χούφτα σταφίδες και κανέλα μπόλικη. Ψήνουμε στην κάτω αντίσταση στον πάτο του φούρνου για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς

Σε ένα ταψί 28 με 30εκ. βάζουμε χαρτί ψησίματος, το αλείφουμε με 100γρ μαργαρίνη η βούτυρο μαλακό να πάει παντού, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη 100γρ. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες 10 με 12 μήλα, τα βάζουμε σε σειρά , προσθέτουμε αν θέλουμε μία χούφτα σταφίδες και κανέλα μπόλικη. Ψήνουμε στην κάτω αντίσταση στον πάτο του φούρνου για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς

Για την ζύμη…. Χτυπάμε 200γρ μαργαρίνη η βούτυρο πολύ μαλακό, 150γρ ζάχαρη, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, 2 βανίλιες, 1/2 ποτήρι γάλα, 4 αυγά, και στο τέλος το μπείκιν, αλεύρι 400 με 500γρ να γίνει μια ζύμη του κέικ όχι πολύ σφιχτή. Αδειάζουμε επάνω από τα ζεστά μήλα.

Για την ζύμη…. Χτυπάμε 200γρ μαργαρίνη η βούτυρο πολύ μαλακό, 150γρ ζάχαρη, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, 2 βανίλιες, 1/2 ποτήρι γάλα, 4 αυγά, και στο τέλος το μπείκιν, αλεύρι 400 με 500γρ να γίνει μια ζύμη του κέικ όχι πολύ σφιχτή. Αδειάζουμε επάνω από τα ζεστά μήλα.

Ψήνουμε στον αέρα 50 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Ψήνουμε στον αέρα 50 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Αναποδογυρίζουμε όταν είναι χλιαρή η μηλόπιτα και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί.

Αναποδογυρίζουμε όταν είναι χλιαρή η μηλόπιτα και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί.

Τρώγεται σκέτη, με σαντιγί η παγωτό.

Τρώγεται σκέτη, με σαντιγί η παγωτό.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.