Menu
Menu
103264986_10217700418441952_8562393954533108347_o(1)

Μαρμελάδα Βερίκοκο λαχταριστή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μαρμελάδα Βερίκοκο λαχταριστή

του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.

Με βιολογικά βερίκοκα, νόστιμη και απολαυστική.

Σε ψωμάκια, σε πάστα φλώρα ή και σκέτη με το κουτάλι…

Υλικά

Υλικά
1 κιλό βερίκοκα ώριμα
800 γραµµάρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και βάζοντας μια στρώση φρούτων, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ . Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα βάλουμε σε μικρή λεκάνη πλαστική ή κατευθείαν στη κατσαρόλα.

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και βάζοντας μια στρώση φρούτων, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ . Αν δεν έχουμε μπορούμε να τα βάλουμε σε μικρή λεκάνη πλαστική ή κατευθείαν στη κατσαρόλα.

Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές. Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.

Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές. Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και μόλις μαλακώσουν τα βερίκοκα αρκετά,τα λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο που λιώνουμε τις βραστές πατάτες ή αν θέλουμε να είναι με απαλή υφή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και μόλις μαλακώσουν τα βερίκοκα αρκετά,τα λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο που λιώνουμε τις βραστές πατάτες ή αν θέλουμε να είναι με απαλή υφή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ.

Καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα μας έχει δέσει,εάν αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της ξύλινης κουτάλας. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2.

Καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα μας έχει δέσει,εάν αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της ξύλινης κουτάλας. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Εάν θέλουμε και λόγω του ότι τα βερίκοκα ως φρούτο έχουν πολλή πηκτίνη να προσθέσουμε λιγότερη ζάχαρη (500 γραμμάρια ) περίπου με την προϋπόθεση όμως να είναι αρκετά ώριμα και γλυκά.

Εάν θέλουμε και λόγω του ότι τα βερίκοκα ως φρούτο έχουν πολλή πηκτίνη να προσθέσουμε λιγότερη ζάχαρη (500 γραμμάρια ) περίπου με την προϋπόθεση όμως να είναι αρκετά ώριμα και γλυκά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.