Menu
Menu
20180908_182513(1)

Μαρμελάδα δαμάσκηνο που τρώγεται και με κουτάλι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μαρμελάδα δαμάσκηνο που τρώγεται και με κουτάλι

Δαμάσκηνα αγαπημένα που έκανα μαρμελάδα αλλά με κομμάτια από το φρούτο μέσα που μας αρέσει πολύ.

Αν την θέλουμε σαν πουρέ αλέθουμε τα δαμάσκηνα πριν την βράσουμε η μετά με το ραβδομπλέντερ.

Ιδανική για το ψωμί η και για cheesecake απο πάνω.

Υλικά

2 κιλά μαλακά δαμάσκηνα (αν θέλουμε να κάνουμε γλυκό χρησιμοποιούμε σκληρά)
1800γρ ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό (αν χρειαστεί)
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 βανίλια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα δαμάσκηνα μας.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα δαμάσκηνα μας.

Βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε στην μέση τα δαμάσκηνα. Αν δεν τα θέλουμε ολόκληρα τα κόβουμε σε κομματάκια.

Βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε στην μέση τα δαμάσκηνα. Αν δεν τα θέλουμε ολόκληρα τα κόβουμε σε κομματάκια.

Βάζουμε εναλλάξ στην κατσαρόλα ζάχαρη, δαμάσκηνα, ζάχαρη, δαμάσκηνα και σκεπάζουμε με την ζάχαρη.

Βάζουμε εναλλάξ στην κατσαρόλα ζάχαρη, δαμάσκηνα, ζάχαρη, δαμάσκηνα και σκεπάζουμε με την ζάχαρη.

Αφήνουμε για περίπου 3 ώρες τα φρούτα με την ζάχαρη να βγάλουν τα ζουμιά τους, (η τα αφήνουμε όλη την νύχτα). Αν δούμε ότι βγάλανε πολλά υγρά δεν προσθέτουμε το νερό. Αν όχι το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε για περίπου 3 ώρες τα φρούτα με την ζάχαρη να βγάλουν τα ζουμιά τους, (η τα αφήνουμε όλη την νύχτα). Αν δούμε ότι βγάλανε πολλά υγρά δεν προσθέτουμε το νερό. Αν όχι το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Αν δούμε πως έχει πολλά υγρά και δεν έδεσε το σιρόπι, βγάζουμε τα δαμάσκηνα με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι να δέσει πολύ καλά. Μπορούμε ακόμη να πολτοποιήσουμε μέσα στην κατσαρόλα με το εργαλείο του πουρέ πατάτας ή με το ραβδομπλέντερ. Καλή απόλαυση!

Βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Αν δούμε πως έχει πολλά υγρά και δεν έδεσε το σιρόπι, βγάζουμε τα δαμάσκηνα με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι να δέσει πολύ καλά. Μπορούμε ακόμη να πολτοποιήσουμε μέσα στην κατσαρόλα με το εργαλείο του πουρέ πατάτας ή με το ραβδομπλέντερ. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.