Πλένουμε και αραδιάζουμε σε ένα ταψί μελιτζάνες όσες θέλουμε.
Πλένουμε και αραδιάζουμε σε ένα ταψί μελιτζάνες όσες θέλουμε.
Ψήνουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 30 έως 45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος. Τις γυρνάμε ενδιάμεσα.
Ψήνουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 30 έως 45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος. Τις γυρνάμε ενδιάμεσα.
Κόβουμε την μελιτζάνα στην μέση και την αδειάζουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε την ψίχα σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά της.
Κόβουμε την μελιτζάνα στην μέση και την αδειάζουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε την ψίχα σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά της.
Κόβουμε με μαχαίρι την ψίχα δύο τρεις φορές και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο κατά βούληση, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η μελιτζανοσαλάτα μας.
Κόβουμε με μαχαίρι την ψίχα δύο τρεις φορές και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο κατά βούληση, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η μελιτζανοσαλάτα μας.