Menu
Menu
20200317_234338(1)

Μηλόπιτα αφράτη σκεπασμένη με κράμπλ

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μηλόπιτα αφράτη σκεπασμένη με κράμπλ

Αγαπώ τις μηλόπιτες, ειδικά τις τύπου γερμανικές.

Με άρωμα λεμόνι και μπόλικο crumble η streusel σκεπασμένη.

Από μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την μηλόπιτα.

Εγώ έβαλα εδώ 5 μήλα φούτζι και 4 ξινόμηλα.

Για ταψί 28εκ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ Μηλόπιτα με φύλλο κρούστας τραγανή εύκολη ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ Κέικ με μήλα ή μάφινς μήλου, αφράτο και εύκολο ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την βάση
125γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
150γρ ζάχαρη
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ 10γρ
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την γέμιση
8 με 10 μήλα κομμένα στα 8
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη απλή ή καστανή
1 κουταλάκι κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
( αν θέλουμε βάζουμε και σταφίδες) εγώ δεν έβαλα

Για τα κράμπλ από πάνω
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ ζάχαρη
170 κρύο βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας . Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας . Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.

Χτυπάμε όλα τα συστατικά της βάσης , ζύμης μας. Πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και μεταά όλα τ άλλα.

Χτυπάμε όλα τα συστατικά της βάσης , ζύμης μας. Πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και μεταά όλα τ άλλα.

Απλώνουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένο ταψί 26 η 28 εκ.

Απλώνουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένο ταψί 26 η 28 εκ.

Αραδιάζουμε στην σειρά τα μήλα μας.

Αραδιάζουμε στην σειρά τα μήλα μας.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα.

Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά για το κραμπλ μας.

Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά για το κραμπλ μας.

Θα γίνει σαν σκόνη και μετά το ζυμώνουμε λίγο με το χέρι για να γίνει γρομπαλάκια.

Θα γίνει σαν σκόνη και μετά το ζυμώνουμε λίγο με το χέρι για να γίνει γρομπαλάκια.

Σκεπάζουμε όλα τα μήλα με το κραμπλ μας.

Σκεπάζουμε όλα τα μήλα με το κραμπλ μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα κραμπλ μας για να είναι τραγανά μετά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα κραμπλ μας για να είναι τραγανά μετά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.