Menu
Menu
20250210_151304

Μηλόπιτα ολικής με στέβια στο τηγάνι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μηλόπιτα ολικής με στέβια στο τηγάνι

Μία διαφορετική και τεμπέλικη μηλόπιτα σε βαθύ μεγάλο τηγάνι 28 με 30εκ. με καπάκι.

Με καραμελωμένα μήλα και εύκολη ζύμη ολικής και γλυκαντικό στέβια.

Φυσικά μπορούμε να την κάνουμε και με λευκό αλεύρι και κανονική ζάχαρη.

Την γεύση απογειώνει στο τέλος το μέλι από πάνω.

Η συνταγή βγήκε αυθόρμητα χωρίς να την έχω ξαναδοκιμάσει και μας άρεσε πολύ!

Είναι και μία λύση γευστική όταν κάνουμε διατροφή και προσέχουμε.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

6 μήλα κομμένα στα 8
2 κουταλιές onstevia ή όποιο άλλο γλυκαντικό θέλουμε ή 4 κουταλιές κανονική ζάχαρη
2 κουταλάκι κανέλα
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο light

Για την ζύμη
3 αυγά
3 κουταλιές onstevia ή 6 κανονική ζάχαρη
150γρ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
150 γρ χυμό πορτοκάλι χυμό από 1/2 λεμόνι και το ξύσμα του
1 βανίλια
1 κουταλάκι κανέλα
400γρ αλεύρι ολικής
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 κουταλιές μέλι από πάνω και καρύδια για διακόσμηση

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε, κόβουμε, βάζουμε στο τηγάνι τα μήλα, ζάχαρη , κανέλα και βούτυρο.

Καθαρίζουμε, κόβουμε, βάζουμε στο τηγάνι τα μήλα, ζάχαρη , κανέλα και βούτυρο.

Μόλις καραμελώσουν αφού τα ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά , τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου σκεπασμένα να βράσουν και ξεσκέπαστα άλλα 5 λεπτά να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι.

Μόλις καραμελώσουν αφού τα ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά , τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου σκεπασμένα να βράσουν και ξεσκέπαστα άλλα 5 λεπτά να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι.

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη καλά και μετά όλα τα υγρά. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και με το αλεύρι να γίνει μία ζύμη κανονική του κέικ. Ρίχνουμε όλη την ζύμη επάνω στα μήλα και σκεπάζουμε το τηγάνι μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 ένα με 2 , ανάλογα πόσο δυνατό είναι το μάτι. Το δικό μου πάει στο 9 και το κατέβασα στο ενάμιση.

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη καλά και μετά όλα τα υγρά. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και με το αλεύρι να γίνει μία ζύμη κανονική του κέικ. Ρίχνουμε όλη την ζύμη επάνω στα μήλα και σκεπάζουμε το τηγάνι μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 ένα με 2 , ανάλογα πόσο δυνατό είναι το μάτι. Το δικό μου πάει στο 9 και το κατέβασα στο ενάμιση.

Δυστυχώς ξέχασα να βγάλω φωτογραφία το πως ψήθηκε η ζύμη από πάνω. Δεν παίρνει χρώμα αλλά ψήνεται ολόκληρη και φουσκώνει ελαφρά. Την άφησα 20 λεπτά και είδα ότι έσφιξε καλά και ξεκόλλησε από τα πλάγια του τηγανιού. Με μυτερό μαχαίρι τρύπησα το κέικ και μόλις είδα ότι βγήκε καθαρό έβαλα μία πιατέλα μεγάλη και αναποδογύρισα την μηλόπιτα και την ξαναέβαλα προσεκτικά ξανά στο τηγάνι με την ζύμη από κάτω. Αν δούμε ότι κολλάει αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμη. Καλό είναι να την ξεκολλήσουμε πρώτα με σπάτουλα από κάτω πριν την γυρίσουμε.

Δυστυχώς ξέχασα να βγάλω φωτογραφία το πως ψήθηκε η ζύμη από πάνω. Δεν παίρνει χρώμα αλλά ψήνεται ολόκληρη και φουσκώνει ελαφρά. Την άφησα 20 λεπτά και είδα ότι έσφιξε καλά και ξεκόλλησε από τα πλάγια του τηγανιού. Με μυτερό μαχαίρι τρύπησα το κέικ και μόλις είδα ότι βγήκε καθαρό έβαλα μία πιατέλα μεγάλη και αναποδογύρισα την μηλόπιτα και την ξαναέβαλα προσεκτικά ξανά στο τηγάνι με την ζύμη από κάτω. Αν δούμε ότι κολλάει αφήνουμε να ψηθεί λίγο ακόμη. Καλό είναι να την ξεκολλήσουμε πρώτα με σπάτουλα από κάτω πριν την γυρίσουμε.

Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου πάλι σε πολύ χαμηλή φωτιά για να πάρει χρώμα η ζύμη, Σκεπασμένη.

Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου πάλι σε πολύ χαμηλή φωτιά για να πάρει χρώμα η ζύμη, Σκεπασμένη.

Αποσύρουμε, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε από πάνω μέλι και καρύδια (προαιρετικά). Εμάς μας άρεσε.

Αποσύρουμε, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε από πάνω μέλι και καρύδια (προαιρετικά). Εμάς μας άρεσε.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Αυτήν χρησιμοποίησα.

Αυτήν χρησιμοποίησα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.