Menu
Menu
58711612_10218555623024043_114659774078910464_n-678x470

Μιλφέιγ του Athanasios Papadimitriou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μιλφέιγ του φίλου Athanasios Papadimitriou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την βάση:
1 φύλλο σφολιάτας που θα ψήσουμε
70γρ. άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα:
500 ml γάλα πλήρες
50γρ. κόρν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
150γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50γρ. βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνουμε την μισή άχνη ζάχαρη από την μία πλευρά. Σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και βάζουμε την σφολιάτα με την πλευρά που ρίξαμε την άχνη από κάτω. Ρίχνουμε άχνη και από την άλλη πλευρά. Χαράζουμε τα κομμάτια που θέλουμε. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος κάτω τοποθετούμε την σφολιάτα και άλλο χαρτί ψησίματος από πάνω. Βάζουμε ακόμα ένα ταψί από πάνω για να μην φουσκώσει υπερβολικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 για 25 λεπτά περίπου συν δύο λεπτά χωρίς το δεύτερο ταψί και το επάνω χαρτί ψησίματος. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνουμε την μισή άχνη ζάχαρη από την μία πλευρά. Σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και βάζουμε την σφολιάτα με την πλευρά που ρίξαμε την άχνη από κάτω. Ρίχνουμε άχνη και από την άλλη πλευρά. Χαράζουμε τα κομμάτια που θέλουμε. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος κάτω τοποθετούμε την σφολιάτα και άλλο χαρτί ψησίματος από πάνω. Βάζουμε ακόμα ένα ταψί από πάνω για να μην φουσκώσει υπερβολικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 για 25 λεπτά περίπου συν δύο λεπτά χωρίς το δεύτερο ταψί και το επάνω χαρτί ψησίματος. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε 400 ml γάλα, την μισή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν. Μετά ρίχνουμε τα 100ml γάλα που αφήσαμε και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα. Μόλις το γάλα με την ζάχαρη που έχουμε στην κατσαρόλα πάρει βράση αρχίζουμε με μία κουτάλα να το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Όταν έχουμε αδειάσει όλο το γάλα στο μπολ, μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Για την κρέμα: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε 400 ml γάλα, την μισή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν. Μετά ρίχνουμε τα 100ml γάλα που αφήσαμε και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα. Μόλις το γάλα με την ζάχαρη που έχουμε στην κατσαρόλα πάρει βράση αρχίζουμε με μία κουτάλα να το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Όταν έχουμε αδειάσει όλο το γάλα στο μπολ, μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Μετά 3 ώρες ή περισσότερο χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε ελάχιστα την κρέμα που είχαμε στο ψυγείο και μία μαρίζ, σπάτουλα ρίχνουμε την σαντιγί σε δόσεις μέσα στην κρέμα μας και ενσωματώνουμε. Και έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Μετά 3 ώρες ή περισσότερο χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε ελάχιστα την κρέμα που είχαμε στο ψυγείο και μία μαρίζ, σπάτουλα ρίχνουμε την σαντιγί σε δόσεις μέσα στην κρέμα μας και ενσωματώνουμε. Και έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Για το στήσιμο του γλυκού: Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια της σφολιάτας ανά δύο για να γίνουν ακριβώς ίδια στο σχήμα. Τα κομματάκια που κόβουμε τα κρατάμε σε πιάτο και τα τρίβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε μετά στο ντεκόρ. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το στήσιμο του γλυκού: Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια της σφολιάτας ανά δύο για να γίνουν ακριβώς ίδια στο σχήμα. Τα κομματάκια που κόβουμε τα κρατάμε σε πιάτο και τα τρίβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε μετά στο ντεκόρ. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι σφολιάτας από πάνω την κρέμα, μετά άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας και ξανά κρέμα. Από πάνω γαρνίρουμε με τα κομματάκια σφολιάτας που έχουμε τρίψει και άχνη ζάχαρη.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι σφολιάτας από πάνω την κρέμα, μετά άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας και ξανά κρέμα. Από πάνω γαρνίρουμε με τα κομματάκια σφολιάτας που έχουμε τρίψει και άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.