Menu
Menu
20190208_155206-678x470

Μουσακάς με πατάτες ψητές

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μουσακάς με πατάτες ψητές.

Χωρίς μελιτζάνες, μόνο με πατάτες, ψημένες στον φούρνο όχι στο τηγάνι.

Συνταγές, εύκολες γρήγορες και νόστιμες…

Υλικά

Πατάτες χοντροκομμένες φέτες όσες χωράνε σε ένα ταψί 28 εκ.
λάδι, αλάτι, πάπρικα γλυκιά

Για τον κιμά
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας η 2 αλεσμένες μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο, νερό
1 κύβο βοδινό

Για την μπεσαμέλ
1 και 1/2 λίτρο γάλα,
100 γρ μαργαρίνη (2 κουταλιές γεμάτες) ή ελαιόλαδο
2 αυγά
4 κουταλιές πολύ γεμάτες αλεύρι
150γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ψήνουμε τις πατάτες κομμένες χοντρές φέτες με λίγο λάδι, αλάτι, πάπρικα στον φούρνο. 220 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά. Στην κάτω σχάρα.

Ψήνουμε τις πατάτες κομμένες χοντρές φέτες με λίγο λάδι, αλάτι, πάπρικα στον φούρνο. 220 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά. Στην κάτω σχάρα.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, κύβο, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Τον αδειάζουμε όλο πάνω από τις ψημένες πατάτες.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, κύβο, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Τον αδειάζουμε όλο πάνω από τις ψημένες πατάτες.

Για την μπεσαμέλ (τεμπέλικη), βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε την μαργαρίνη ή το λάδι, το αλεύρι, λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά, σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθούν με την κρέμα. Την αδειάζουμε όλη πάνω από τον κιμά.

Για την μπεσαμέλ (τεμπέλικη), βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε την μαργαρίνη ή το λάδι, το αλεύρι, λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά, σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθούν με την κρέμα. Την αδειάζουμε όλη πάνω από τον κιμά.

Πασπαλίζουμε με κίτρινο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με κίτρινο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.