Menu
Menu
IMG_20210110_143703(2)

Μουσακάς παραδοσιακός όπως μας αρέσει

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μουσακάς παραδοσιακός όπως μας αρέσει.

Ένα υπέροχο Κυριακάτικο φαγητό αγαπημένο.

Με μελιτζάνες και πατάτες στο τηγάνι.

Άλλοι βάζουν και κολοκυθάκια τηγανητά μέσα, εμάς δεν μας άρεσε οπότε τον προτιμούμε έτσι.

Δείτε και την συνταγή για μουσακά μόνο με πατάτες ψητές που αρέσει πολύ σε όσους δεν αγαπάνε την μελιτζάνα, ΕΔΩ.

Υλικά

8 πατάτες
6 μελιτζάνες ή και παραπάνω σε χοντρές φέτες
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 κύβο βοδινό

Υλικά για μπεσαμέλ
1 και 1/2 κιλό γάλα
4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
αλάτι
μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές βούτυρο η μαργαρίνη
2 αυγά
τυρί τριμμένο κίτρινο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε καυτό σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι η φριτέζα και τα βάζουμε σε στραγγιστήρι μακαρονιών να φύγουν τα λάδια τους.

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε καυτό σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι η φριτέζα και τα βάζουμε σε στραγγιστήρι μακαρονιών να φύγουν τα λάδια τους.

Μελιτζάνες το ίδιο.

Μελιτζάνες το ίδιο.

Για τον κιμά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και πολύ καλά μετά και τον κιμά, προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο και τον κύβο και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά. Αραδιάζουμε στο ταψί μας πρώτα τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, τον κιμά.

Για τον κιμά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και πολύ καλά μετά και τον κιμά, προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο και τον κύβο και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά. Αραδιάζουμε στο ταψί μας πρώτα τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, τον κιμά.

Για την μπεσαμέλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει η κρέμα, αποσύρουμε και σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα. Απλώνουμε πάνω από τον κιμά μας και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Για την μπεσαμέλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει η κρέμα, αποσύρουμε και σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα. Απλώνουμε πάνω από τον κιμά μας και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Σερβίρουμε αφού τραβήξει λίγο ο μουσακάς και σταθεροποιηθεί.

Σερβίρουμε αφού τραβήξει λίγο ο μουσακάς και σταθεροποιηθεί.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.