Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

72545509_964644223887766_5465470167628644352_n(1)

Μουσακάς πολίτικος ατομικός σε τσέρκι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μουσακάς πολίτικος ατομικός σε τσέρκι,

του φίλου Zafeirios Chatzichalkias, μέλος και συντονιστής της Ομάδας μας,

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

(Πάνω σε συνταγή Ν. Ισμυρνόγλου) με κιμά ανάμικτο (αρνίσιος και μοσχαρίσιος).

Υλικά

1/2 κιλό κιμάς ανάμικτος (αρνίσιος και μοσχαρίσιος)
1 δαφνόφυλλο
1 + 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
3 ντομάτες τριμμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κιλό μελιτζάνες σε φέτες ψημένες ή τηγανισμένες
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίζετε ψήνετε τον κιμά μαζί με το δαφνόφυλλο και μόλις εξατμιστούν τα υγρά του και αρχίσει να κολλά, προσθέτετε το 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και τον σοτάρετε πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμύδια, αλατίζετε πασπαλίζετε με την ζάχαρη και μόλις τσιγαριστούν και αυτά σβήνετε με το κρασί. Μετά 3 – 4 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα και τον μισό μαϊντανό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά με ανοικτό το σκεύος για 20 λεπτά ή μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Ρίχνετε το πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύετε.

Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίζετε ψήνετε τον κιμά μαζί με το δαφνόφυλλο και μόλις εξατμιστούν τα υγρά του και αρχίσει να κολλά, προσθέτετε το 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και τον σοτάρετε πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμύδια, αλατίζετε πασπαλίζετε με την ζάχαρη και μόλις τσιγαριστούν και αυτά σβήνετε με το κρασί. Μετά 3 – 4 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα και τον μισό μαϊντανό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά με ανοικτό το σκεύος για 20 λεπτά ή μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Ρίχνετε το πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύετε.

Σε ατομικό τσέρκι τοποθετετώ τα υλικά με την σειρά που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Σε ατομικό τσέρκι τοποθετετώ τα υλικά με την σειρά που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Στρώνετε σε ένα τσέρκι τις μισές μελιτζάνες, περιχύνετε με την μισή σάλτσα κιμά και επαναλαμβάνετε. Καλύπτετε τον μουσακά με τις ροδέλες ντομάτας που τις αλατίζετε και τις περιχύνετε με το 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο.

Στρώνετε σε ένα τσέρκι τις μισές μελιτζάνες, περιχύνετε με την μισή σάλτσα κιμά και επαναλαμβάνετε. Καλύπτετε τον μουσακά με τις ροδέλες ντομάτας που τις αλατίζετε και τις περιχύνετε με το 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο.

Ψήνετε στους 1800 C με τις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ροδέλες ντομάτας. Συνοδεύστε με τηγανητές πατάτες και μια χωριάτικη ή πράσινη σαλάτα.

Ψήνετε στους 1800 C με τις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ροδέλες ντομάτας. Συνοδεύστε με τηγανητές πατάτες και μια χωριάτικη ή πράσινη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.