Menu
Menu
29496948_1967570439939155_9134194209253752832_n-678x470 (1)

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά, τηγανητός με κουρκούτι μπύρας.

Σκορδαλιά πατάτας και σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια…

Νοστιμότατο πιάτο της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

Πως θα ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο θα δείτε ΕΔΩ

Διαβάστε για το έθιμο του μπακαλιάρου ΕΔΩ

Υλικά

Μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος σε κομμάτια
Ηλιέλαιο για το τηγάνι

Κουρκούτι για 10 κομμάτια
1 μεγάλο κουτάκι μπύρας
1.5 με 2 ποτήρια αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό (προαιρετικά)

Σκορδαλιά πατάτας
1 κιλό πατάτες σε κύβους
1 με 2 ποτήρια νερό
2 κουταλιές μαργαρίνη ή 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
λίγο αλάτι
πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα τα γούστα μας λιγότερες ή περισσότερες

Σκορδαλιά ψωμιού
6 φέτες χοντρές λευκό μπαγιάτικο ψωμί ή και περισσότερο ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε
2 χούφτες καρύδια αλεσμένα ή αμύγδαλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ή και λίγο παραπάνω
ξίδι 1 με 2 κουταλιές σούπας
4 με 6 σκελίδες ή όσο θέλουμε , πολτοποιημένες
αλάτι
πιπέρι
νερό αν χρειαστεί

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μας για να γίνει ένας πηχτός χυλός που βουτάμε μέσα τα κομμάτια μπακαλιάρου αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι μας.

Σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μας για να γίνει ένας πηχτός χυλός που βουτάμε μέσα τα κομμάτια μπακαλιάρου αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι μας.

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε ελαφρά.

Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε ελαφρά.

Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά αφού έχει τηγανιστεί πολύ καλά από την μία για να μην ξεκολλήσει το κουρκούτι. Δεν γεμίζουμε πολύ το τηγάνι. Βγάζουμε και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά αφού έχει τηγανιστεί πολύ καλά από την μία για να μην ξεκολλήσει το κουρκούτι. Δεν γεμίζουμε πολύ το τηγάνι. Βγάζουμε και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Για την σκορδαλιά πατάτας βράζουμε καλά 15 με 20 λεπτά όλα τα υλικά. Προσέχουμε το νερό να μην είναι πολύ αλλά και να μην τελειώσει στο βράσιμο. Θέλει να έχει λίγο ή να προσθέσουμε μετά λίγο ακόμα. Πολτοποιούμε να γίνει ένας ωραίος πουρές.

Για την σκορδαλιά πατάτας βράζουμε καλά 15 με 20 λεπτά όλα τα υλικά. Προσέχουμε το νερό να μην είναι πολύ αλλά και να μην τελειώσει στο βράσιμο. Θέλει να έχει λίγο ή να προσθέσουμε μετά λίγο ακόμα. Πολτοποιούμε να γίνει ένας ωραίος πουρές.

Για την σκορδαλιά ψωμιού, μουλιάζουμε σε νερό καλά το ψωμί και το στύβουμε με τα χέρια να φύγει όλο το νερό. πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε τα καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα όσο χοντρά ή ψιλά τα θέλετε. Αλάτι, πιπέρι, λάδι, σκόρδο όσο θέλουμε και ξίδι. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό αν γίνει σφιχτή η σκορδαλιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για την σκορδαλιά ψωμιού, μουλιάζουμε σε νερό καλά το ψωμί και το στύβουμε με τα χέρια να φύγει όλο το νερό. πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε τα καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα όσο χοντρά ή ψιλά τα θέλετε. Αλάτι, πιπέρι, λάδι, σκόρδο όσο θέλουμε και ξίδι. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό αν γίνει σφιχτή η σκορδαλιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.