Μπακαλιάρος με σκορδαλιά, τηγανητός με κουρκούτι μπύρας.
Σκορδαλιά πατάτας και σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια…
Νοστιμότατο πιάτο της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά, τηγανητός με κουρκούτι μπύρας.
Σκορδαλιά πατάτας και σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια…
Νοστιμότατο πιάτο της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!
Μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος σε κομμάτια
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Κουρκούτι για 10 κομμάτια
1 μεγάλο κουτάκι μπύρας
1.5 με 2 ποτήρια αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό (προαιρετικά)
Σκορδαλιά πατάτας
1 κιλό πατάτες σε κύβους
1 με 2 ποτήρια νερό
2 κουταλιές μαργαρίνη ή 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
λίγο αλάτι
πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα τα γούστα μας λιγότερες ή περισσότερες
Σκορδαλιά ψωμιού
6 φέτες χοντρές λευκό μπαγιάτικο ψωμί ή και περισσότερο ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε
2 χούφτες καρύδια αλεσμένα ή αμύγδαλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ή και λίγο παραπάνω
ξίδι 1 με 2 κουταλιές σούπας
4 με 6 σκελίδες ή όσο θέλουμε , πολτοποιημένες
αλάτι
πιπέρι
νερό αν χρειαστεί