Menu
Menu
20231230_222449

Μπακλαβάς βουτύρου με καρύδια και κανέλα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μπακλαβάς βουτύρου με καρύδια και κανέλα

Μπακλαβάς, ένα κλασσικό σιροπιαστό γλυκό.

Με μπόλικα καρύδια και κανέλα και υπέροχο σιρόπι με μέλι.

Ιδανικό για γιορτινό τραπέζι και μη.

Η συνταγή είναι για ένα ταψάκι 25 με 26 εκ.

Αν θέλουμε σε μεγάλο ταψί 30 εκ ή ταψί φούρνου κάνουμε διπλή δόση.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για το σιρόπι
600γρ ζάχαρη
400γρ νερό
χυμό από 1/4 λεμόνι
3 κουταλιές σούπας μέλι στο τελείωμα
2 ξυλάκια κανέλας

14 φύλλα βηρυτού λεπτά για γλυκά
350γρ καρύδια αλεσμένα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
250γρ βούτυρο λιωμένο αγελαδινό ή κατσικίσιο για περισσότερη γεύση

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 με 7 λεπτά. Δεν το θέλουμε καυτό μετά.

Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 με 7 λεπτά. Δεν το θέλουμε καυτό μετά.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας ή πυρέξ και βάζουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας ή πυρέξ και βάζουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα.

Πασπαλίζουμε με μπόλικα καρύδια.

Πασπαλίζουμε με μπόλικα καρύδια.

Βάζουμε γέμιση ανά δύο βουτυρωμένα φύλλα.

Βάζουμε γέμιση ανά δύο βουτυρωμένα φύλλα.

Σκεπάζουμε με τα 2 τελευταία φύλλα και βάζουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο βούτυρο.

Σκεπάζουμε με τα 2 τελευταία φύλλα και βάζουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο βούτυρο.

Χαράζουμε σε κομμάτια που θέλουμε. Αν θέλουμε καρφιτσώνουμε επάνω σε κάθε κομμάτι ξυλάκια γαρύφαλλο. Εγώ δεν έβαλα.

Χαράζουμε σε κομμάτια που θέλουμε. Αν θέλουμε καρφιτσώνουμε επάνω σε κάθε κομμάτι ξυλάκια γαρύφαλλο. Εγώ δεν έβαλα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 45 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας ίσως και λίγο περισσότερο, να ροδίσει καλά.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 45 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας ίσως και λίγο περισσότερο, να ροδίσει καλά.

Σιροπιάζουμε κατευθείαν από τον φούρνο τον μπακλαβά μας. Καλό θα είναι να ψηθεί και να σιροπιαστεί το γλυκό μας από το βράδυ για να έχει τραβήξει το σιρόπι.

Σιροπιάζουμε κατευθείαν από τον φούρνο τον μπακλαβά μας. Καλό θα είναι να ψηθεί και να σιροπιαστεί το γλυκό μας από το βράδυ για να έχει τραβήξει το σιρόπι.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.