Menu
Menu
Καταγραφήgbxaaa-678x470 (1)

Μπακλαβάς της Hélène Chatzidimitriou-Rommes‎

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μπακλαβάς της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes‎, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά Για Την Γέμιση
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού
240 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
80 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
180 γρ ζάχαρη
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
200 γρ βούτυρο λιωμένο

Υλικά Για Το Σιρόπι
580 γρ ζάχαρη
400 γρ νερό
1 φλιτζάνι μέλι
3 κ της σούπας λεμόνι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το χυμό και τη φρυγανιά με λίγη κανέλα. Δεν πρέπει να είναι ξερά, τότε βάζουμε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμη. Σε ένα μπρίκι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το χυμό και τη φρυγανιά με λίγη κανέλα. Δεν πρέπει να είναι ξερά, τότε βάζουμε λίγο χυμό πορτοκάλι ακόμη. Σε ένα μπρίκι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

Βουτυρώνουμε το ταψί και κάθε φύλλο, βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να βάλουμε τα φύλλα. Προσοχή! Δεν βουτυρώνουμε το τελευταίο, πρέπει πρώτα να κόψουμε το γλυκό με καλό μαχαίρι μέχρι κάτω.

Βουτυρώνουμε το ταψί και κάθε φύλλο, βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε να βάλουμε τα φύλλα. Προσοχή! Δεν βουτυρώνουμε το τελευταίο, πρέπει πρώτα να κόψουμε το γλυκό με καλό μαχαίρι μέχρι κάτω.

Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που έμεινε.

Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που έμεινε.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το μέλι, το λεμόνι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Πρέπει να βράσει 5 λεπτά. Όταν είναι ψημένο το γλυκό, το βράζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το μέλι, το λεμόνι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Πρέπει να βράσει 5 λεπτά. Όταν είναι ψημένο το γλυκό, το βράζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά.

Βάζουμε λίγη κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι πολύ ζεστό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα 5 ώρες.

Βάζουμε λίγη κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι πολύ ζεστό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα 5 ώρες.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.