Μπακλαβάς τραγανός, βουτυρένιος με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά της φίλης Reggina Filippou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...
Ευχαριστούμε!
Σε περίπτωση νηστείας βάζουμε 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο και 1 φλιτζάνι φυτίνη.
Μπακλαβάς τραγανός, βουτυρένιος με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά της φίλης Reggina Filippou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...
Ευχαριστούμε!
Σε περίπτωση νηστείας βάζουμε 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο και 1 φλιτζάνι φυτίνη.
Υλικά για ταψί 35-40 εκ.
1 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
Για την γέμιση :
300 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομμένα
300 γρ καρύδια χοντροκομμένα
200γρ φιστίκια αράπικα ανάλατα χοντροκομμένα
3 κουταλιες σουσάμι
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά αλεσμένη
1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
λίγο μοσχοκάρυδο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές ζάχαρη
1κουταλιά καστανή ζάχαρη
Για το άλειμμα των φύλλων :
1 φλιτζάνι βούτυρο αγελάδος
3/4 του φλιτζανιού φυτίνη
1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
Σε περίπτωση νηστείας βάζουμε 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο και 1 φλιτζάνι φυτίνη
Για το σιρόπι :
4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
χυμός μισού λεμονιού