Menu
Menu
55759813_784349788612722_7601151279858974720_n-540x470 (1)

Μπακλαβάς τραγανός της Reggina Filippou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Μπακλαβάς τραγανός, βουτυρένιος με ξηρούς καρπούς και μυρωδικά της φίλης Reggina Filippou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...

Ευχαριστούμε!

Σε περίπτωση νηστείας βάζουμε 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο και 1 φλιτζάνι φυτίνη.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Υλικά για ταψί 35-40 εκ.
1 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά

Για την γέμιση :
300 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομμένα
300 γρ καρύδια χοντροκομμένα
200γρ φιστίκια αράπικα ανάλατα χοντροκομμένα
3 κουταλιες σουσάμι
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά αλεσμένη
1 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
λίγο μοσχοκάρυδο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές ζάχαρη
1κουταλιά καστανή ζάχαρη

Για το άλειμμα των φύλλων :
1 φλιτζάνι βούτυρο αγελάδος
3/4 του φλιτζανιού φυτίνη
1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
Σε περίπτωση νηστείας βάζουμε 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο και 1 φλιτζάνι φυτίνη

Για το σιρόπι :
4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
χυμός μισού λεμονιού

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Λιώνουμε τα βούτυρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρωμένα. Σκορπίζουμε γέμιση. Στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο βουτυρωμένο και σκορπίζουμε πάλι γέμιση. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να βάλουμε οκτώ φύλλα. Σκεπάζουμε τον μπακλαβά με έξι φύλλα βουτυρωμένα.

Λιώνουμε τα βούτυρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρωμένα. Σκορπίζουμε γέμιση. Στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο βουτυρωμένο και σκορπίζουμε πάλι γέμιση. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να βάλουμε οκτώ φύλλα. Σκεπάζουμε τον μπακλαβά με έξι φύλλα βουτυρωμένα.

Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω. Σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο. Βουτυρώνουμε το τελευταίο φύλλο με καυτό βούτυρο. Ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για δυο ώρες περίπου, να ροδίσει καλά.

Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω. Σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο. Βουτυρώνουμε το τελευταίο φύλλο με καυτό βούτυρο. Ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για δυο ώρες περίπου, να ροδίσει καλά.

Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά. Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό - ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι πριν σερβίρουμε.

Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά. Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό - ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι πριν σερβίρουμε.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.