Menu
Menu
Καταγραφή-1-519x470

Νηστίσιμο τσουρέκι της Ευαγγελίας Ανδρεδάκη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Νηστίσιμο τσουρέκι της φίλης Ευαγγελίας Ανδρεδάκη.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Η συνταγή βγάζει 3 τσουρέκια.

Υλικά

Για το προζύμι:
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη ζύμη:
1150 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
500 ml χυμό πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γλ.μαστίχα Χίου
1 κ.γλ.μαχλέπι
αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κάνουμε πρώτα το προζύμι κ το αφήνουμε 20 λ να φουσκώσει. Προσθέτουμε στο προζύμι όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη 1- 1,5 ώρα να ανέβει. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (3 τσουρέκια). Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί 20 λεπτά ακόμα.

Κάνουμε πρώτα το προζύμι κ το αφήνουμε 20 λ να φουσκώσει. Προσθέτουμε στο προζύμι όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη 1- 1,5 ώρα να ανέβει. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (3 τσουρέκια). Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί 20 λεπτά ακόμα.

Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε το αμύγδαλο.

Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε το αμύγδαλο.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.