Menu
Menu
30709561_1996820687014130_7004912770093154304_n-678x470

Ντολμαδάκια γιαλαντζί, με ρύζι και μπόλικο λεμόνι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ντολμαδάκια γιαλαντζί, με ρύζι και μπόλικο λεμόνι.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ντολμαδάκια?

Αγαπημένα!

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Υλικά

1/2 κιλό αμπελόφυλλα φρέσκα η σε βάζο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι μαύρο
1 κύβο λαχανικών
2 λεμόνια τον χυμό
ελαιόλαδο μπόλικο
νερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και ζεματάμε σε βραστό νερό τα φρέσκα αμπελόφυλλα για 2 λεπτά, από το βάζο μόνο τα ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια , ξερά και φρέσκα, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαιντανό ψιλοκομμένα, αλάτι , πιπέρι, κύβο, και 1 ποτήρι νερό, βράζουμε για 10 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα.

Πλένουμε και ζεματάμε σε βραστό νερό τα φρέσκα αμπελόφυλλα για 2 λεπτά, από το βάζο μόνο τα ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια , ξερά και φρέσκα, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαιντανό ψιλοκομμένα, αλάτι , πιπέρι, κύβο, και 1 ποτήρι νερό, βράζουμε για 10 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα.

Ξεκινάμε το γέμισμα των αμπελόφυλλων με ένα κουταλάκι γέμιση. Το φύλλο από την ανάποδη το γεμίζουμε, η καλή πλευρά να είναι απ έξω.

Ξεκινάμε το γέμισμα των αμπελόφυλλων με ένα κουταλάκι γέμιση. Το φύλλο από την ανάποδη το γεμίζουμε, η καλή πλευρά να είναι απ έξω.

Διπλώνουμε.

Διπλώνουμε.

Τυλίγουμε.

Τυλίγουμε.

Αφού τελειώσαμε το τύλιγμα και τα βάλουμε σε σειρά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιών και λαδάκι μπόλικο και λίγο αλάτι και πιπέρι, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και με νερό να πάει πάνω από το πιάτο, περίπου 3 ποτήρια.

Αφού τελειώσαμε το τύλιγμα και τα βάλουμε σε σειρά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιών και λαδάκι μπόλικο και λίγο αλάτι και πιπέρι, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και με νερό να πάει πάνω από το πιάτο, περίπου 3 ποτήρια.

Αφήνουμε να βράσουν για 40 με 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε το νερό μην τελειώσει γρήγορα. Κουνάμε που και που την κατσαρόλα να πάει το ζουμί τους παντού.

Αφήνουμε να βράσουν για 40 με 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε το νερό μην τελειώσει γρήγορα. Κουνάμε που και που την κατσαρόλα να πάει το ζουμί τους παντού.

Όταν θα είναι έτοιμα αφαιρούμε το πιάτο και αφήνουμε τα ντολμαδάκια να τραβήξουν τα ζουμιά του. Τρώγονται σκέτα ή με γιαούρτι στραγγιστό.

Όταν θα είναι έτοιμα αφαιρούμε το πιάτο και αφήνουμε τα ντολμαδάκια να τραβήξουν τα ζουμιά του. Τρώγονται σκέτα ή με γιαούρτι στραγγιστό.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.