Menu
Menu
14440927_1357112214318317_6566442237019263953_n

Πάστα Φλώρα Ειρήνης, νηστίσιμη ή μη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πάστα Φλώρα με υπέροχη και απλή ζύμη που μπορείτε να κάνετε με διάφορες γεμίσεις και διάφορα σχέδια από πάνω.

Η συνταγή έχει μέσα 1 αυγό για να γίνει λίγο πιο αφράτη. Αν δεν το βάλετε μπορείτε να την φάτε σαν νηστίσιμη. Είναι πολύ νόστιμη με το αυγό αλλά και χωρίς.

Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα., δαμασκηνόπιτα, σκεπασμένη με ζυμαράκι η όχι. Γίνονται και μπισκότα, κουλουράκια η μπισκοτάκια με μαρμελάδα από πάνω.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ
2 βανίλιες, ξύσμα από 1 λεμόνι,
1 αυγό
3 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 20γρ

Υλικά Για Την Γέμιση
500γρ μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη αρεσκείας σας

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει, Χωρίζουμε στα δύο, τυλίγουμε το πιο μικρό κομμάτι σε σελοφάν και αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο μισή ώρα περίπου, το υπόλοιπο ζυμάρι το πατάμε σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 cm και αδειάζουμε ένα βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας 500γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει, Χωρίζουμε στα δύο, τυλίγουμε το πιο μικρό κομμάτι σε σελοφάν και αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο μισή ώρα περίπου, το υπόλοιπο ζυμάρι το πατάμε σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 cm και αδειάζουμε ένα βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας 500γρ.

Αφού πάγωσε το ζυμάρι στο σελοφάν κάνουμε κορδόνια και βάζουμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα ή κάνουμε ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με κουπ πατ, ψήνουμε στον αέρα σε ζεστό φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Αφού πάγωσε το ζυμάρι στο σελοφάν κάνουμε κορδόνια και βάζουμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα ή κάνουμε ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με κουπ πατ, ψήνουμε στον αέρα σε ζεστό φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα., δαμασκηνόπιτα, σκεπασμένη με ζυμαράκι η όχι. Γίνονται και μπισκότα, κουλουράκια η μπισκοτάκια με μαρμελάδα από πάνω.

Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα., δαμασκηνόπιτα, σκεπασμένη με ζυμαράκι η όχι. Γίνονται και μπισκότα, κουλουράκια η μπισκοτάκια με μαρμελάδα από πάνω.

Στην ζύμη αν δεν βάλετε το αυγό μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Στην ζύμη αν δεν βάλετε το αυγό μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.