Menu
Menu
Καταγραφήhnnnuuu-542x470

Πίτα με πλιγούρι Κουμπέμπα, της Maja Siouzou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πίτα με πλιγούρι Κουμπέμπα, της φίλης Maja Siouzou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Κυκλαδίτικη συνταγή.

Κουμπέμπα ή αλλιώς πίτα με πλιγούρι με γέμιση κιμά και ξηρούς καρπούς στο φούρνο.

Υλικά

2 μεγάλα ποτήρια πλιγούρι
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια (ένα κρεμμύδι για το μείγμα και ένα για τη γέμιση)
3 μεγάλες κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές λάδι (Για το τσιγάρισμα του κιμά)
1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών ή βοδινού για τη γέμιση

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ελάχιστο νερό σε μία λεκάνη μέχρι να μαλακώσει το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ένα κρεμμύδι και μία χούφτα κιμά από τα 300 γρ. που έχει η συνταγή.

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ελάχιστο νερό σε μία λεκάνη μέχρι να μαλακώσει το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ένα κρεμμύδι και μία χούφτα κιμά από τα 300 γρ. που έχει η συνταγή.

Τα πολτοποιούμε όλα μαζί τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Τα πολτοποιούμε όλα μαζί τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε δύο κουταλιές λάδι τσιγαρίζουμε κι τον κιμά με ένα κρεμμύδι και τους ξηρούς καρπούς βάζουμε μπόλικο πιπέρι και τον κύβο χωρίς καθόλου νερό και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο στρώνουμε το μισό μείγμα από το πλιγούρι Μετά στρώνουμε την γέμιση, τον κιμά με τους ξηρούς καρπούς.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε δύο κουταλιές λάδι τσιγαρίζουμε κι τον κιμά με ένα κρεμμύδι και τους ξηρούς καρπούς βάζουμε μπόλικο πιπέρι και τον κύβο χωρίς καθόλου νερό και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο στρώνουμε το μισό μείγμα από το πλιγούρι Μετά στρώνουμε την γέμιση, τον κιμά με τους ξηρούς καρπούς.

Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με πλιγούρι. (Απλώνω το μείγμα προσεκτικά βρέχω τα χέρια μου συνεχώς και στρώνω).

Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με πλιγούρι. (Απλώνω το μείγμα προσεκτικά βρέχω τα χέρια μου συνεχώς και στρώνω).

Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από την πίτα μας, στολίζουμε με ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από την πίτα μας, στολίζουμε με ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.