Menu
Menu
ολκκκ(1)

Πίτα Πλατσίντα με φέτα και ντομάτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πίτα Πλατσίντα με φέτα και ντομάτα.

Της φίλης μας Γιώτας Πιπερτζή, μέλος της ομάδας μας Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Πίτα από την Νάουσα που θυμίζει αφράτη πίτσα με τυριά και ντομάτα.

Υλικά

ΥΛΙΚΑ για την ζύμη
500 γρ αλεύρι απλό
1 ξερή μαγιά φακελάκι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
350 γρ νερό χλιαρό
1κουταλακι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 γρ φέτα
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
Ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Σουσάμι
Τυρί κίτρινο τριμμένο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το αδειάζουμε σε μεγάλο μεταλλικό μπολ. Ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε το αυγό χτυπημένο, την ζάχαρη, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή που κολλάει ελαφρώς. λαδώνουμε τα χέρια, σκεπάζουμε με πετσέτα και βάζουμε στο φούρνο. Γι αυτό θέλει μεταλλικό μπολ, στους 50 βαθμούς για μισή ώρα στον αέρα να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει η ζύμη λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο και απλώνουμε την ζύμη με τα δάκτυλα, τρίβουμε την φέτα από πάνω. Βάζουμε τα τοματίνια. Αν δεν έχουμε βάζουμε τομάτα κομμένη σε κομματάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ρίγανη και σουσάμι από πάνω..

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το αδειάζουμε σε μεγάλο μεταλλικό μπολ. Ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε το αυγό χτυπημένο, την ζάχαρη, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή που κολλάει ελαφρώς. λαδώνουμε τα χέρια, σκεπάζουμε με πετσέτα και βάζουμε στο φούρνο. Γι αυτό θέλει μεταλλικό μπολ, στους 50 βαθμούς για μισή ώρα στον αέρα να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει η ζύμη λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο και απλώνουμε την ζύμη με τα δάκτυλα, τρίβουμε την φέτα από πάνω. Βάζουμε τα τοματίνια. Αν δεν έχουμε βάζουμε τομάτα κομμένη σε κομματάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ρίγανη και σουσάμι από πάνω..

Αφού φούσκωσε και διπλασιάστηκε η ζύμη την βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε επάνω την ντομάτα και το τριμμένο τυρί. Βάζουμε πάλι στο φούρνο για 20 λεπτά να φουσκώσει ξανά λίγο ακόμη στους 50 βαθμούς και μετά δυναμώσουμε το φούρνο στους 200 για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί η ζύμη γύρω γύρω

Αφού φούσκωσε και διπλασιάστηκε η ζύμη την βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε επάνω την ντομάτα και το τριμμένο τυρί. Βάζουμε πάλι στο φούρνο για 20 λεπτά να φουσκώσει ξανά λίγο ακόμη στους 50 βαθμούς και μετά δυναμώσουμε το φούρνο στους 200 για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί η ζύμη γύρω γύρω

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.