Menu
Menu
20181208_205426-678x470 (1)

Παντεσπάνι για τούρτες

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Παντεσπάνι για τούρτες.

Σπιτικό λευκό παντεσπάνι που φτιάχνεται εύκολα και είναι αφράτο.

Αν θέλουμε παντεσπάνι σοκολάτας προσθέτουμε κακάο που θα δούμε παρακάτω στα υλικά.

Συνταγή για τούρτες θα βρείτε εδώ

Υλικά

6 αυγά χωρισμένα
ζάχαρη 200γρ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ κοσκινισμένο
1 μπέικιν πάουντερ 20 γρ κοσκινισμένο
1 βανίλια
30γρ κορν φλάουερ ή νισεστέ κοσκινισμένο
50γρ λιωμένο βούτυρο κρύο

Για παντεσπάνι κακάο αφαιρούμε 30γρ αλεύρι και συμπληρώνουμε κακάο 30γρ κοσκινισμένο
και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε για αρκετή ώρα τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να χυλώσει και να πάρει όγκο το μείγμα. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χτυπάμε για αρκετή ώρα τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να χυλώσει και να πάρει όγκο το μείγμα. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο και χτυπάμε. Συνεχίζουμε με την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε με σύρμα όχι με το μίξερ απαλά Εδώ αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αφαιρούμε 30γρ αλεύρι και βάζουμε 30γρ κακάο κοσκινισμένο.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο και χτυπάμε. Συνεχίζουμε με την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε με σύρμα όχι με το μίξερ απαλά Εδώ αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αφαιρούμε 30γρ αλεύρι και βάζουμε 30γρ κακάο κοσκινισμένο.

Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ και περνάμε τα πλαινά της με λίγη μαργαρίνη. ΄Βάζουμε τον χυλό μας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Δοκιμάζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ και περνάμε τα πλαινά της με λίγη μαργαρίνη. ΄Βάζουμε τον χυλό μας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Δοκιμάζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε συνήθως στα 3.

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε συνήθως στα 3.

Με κακάο.

Με κακάο.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.