Menu
Menu
53435196_781186232262411_5491301793163902976_n-540x470

Παξιμαδάκια νηστίσιμα της Reggina Filippou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Παξιμαδάκια νηστίσιμα με γεύση μαστίχας της φίλης Reggina Filippou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γκαζόζα
1/2 κουταλάκι σόδα
ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο λικέρ μαστίχας (προαιρετικα)
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
4-5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περιέχει μπέικιν)
σουσάμι για επικάλυψη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Διαλύουμε την σόδα στην γκαζόζα και την ρίχνουμε στην ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τέσσερα φραντζολάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και τα χαράζουμε.

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Διαλύουμε την σόδα στην γκαζόζα και την ρίχνουμε στην ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τέσσερα φραντζολάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και τα χαράζουμε.

Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες, τα ξαπλώνουμε και τα ψήνουμε πάλι στους 160 για δέκα λεπτά.

Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες, τα ξαπλώνουμε και τα ψήνουμε πάλι στους 160 για δέκα λεπτά.

Δεν πρέπει να σκληρύνουν πολύ στον φούρνο γιατί θα σκληρύνουν κι άλλο καθώς θα κρυώνουν.

Δεν πρέπει να σκληρύνουν πολύ στον φούρνο γιατί θα σκληρύνουν κι άλλο καθώς θα κρυώνουν.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.