Menu
Menu
Καταγραφήplfvvv-678x470

Πεταλάκια, μπισκότα φίνα με αμυγδαλόσκονη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πεταλάκια, μπισκότα φίνα με αμυγδαλόσκονη.

Βουτηγμένα σε σοκολάτα. Τα φτιάχνουμε λευκά ή με κακάο.

Είναι πολύ ωραία και για τα Χριστούγεννα, παραδοσιακά στην Γερμανία.

Η δόση βγάζει περίπου 0 τεμάχια.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΈΖΙΚΑ ΜΠΙΣΚΌΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

250γρ βούτυρο αγελαδινό μαλακό
130γρ ζάχαρη άχνη
3 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνι
100γρ αλεσμένα αμύγδαλα μαύρα ωμά σκόνη
350γρ με 400γρ αλεύρι
αν τα θέλουμε με κακάο 2 κουταλιές κακάο η 1 κουταλιά ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε αφαιρούμε όμως 2 κουταλιές αλεύρι

για το γλάσο σοκολάτας
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ ή κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε 250γρ βούτυρο, 130γρ ζάχαρη άχνη, 3 κρόκους αυγών, 2 βανίλιες, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνι καλά να αφρατέψουν πολύ, προσθέτουμε 100γρ αλεσμένα αμύγδαλα σκόνη και 350γρ με 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Χτυπάμε 250γρ βούτυρο, 130γρ ζάχαρη άχνη, 3 κρόκους αυγών, 2 βανίλιες, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνι καλά να αφρατέψουν πολύ, προσθέτουμε 100γρ αλεσμένα αμύγδαλα σκόνη και 350γρ με 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αν τα θέλουμε με κακάο προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές κακάο σκόνη αλλά αφαιρούμε την ίδια ποσότητα αλευριού. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει ούτε μαλακιά ούτε σφιχτή, μέτρια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς , αέρα για 10 λεπτά μόνο. Να μείνουν λευκά σχεδόν, σφίγγουν μετά στο κρύωμα.

Αν τα θέλουμε με κακάο προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές κακάο σκόνη αλλά αφαιρούμε την ίδια ποσότητα αλευριού. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει ούτε μαλακιά ούτε σφιχτή, μέτρια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς , αέρα για 10 λεπτά μόνο. Να μείνουν λευκά σχεδόν, σφίγγουν μετά στο κρύωμα.

Λιώνουμε 1 σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη και βουτάμε τις άκρες. Τοποθετούμε στο ταψί με το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσουν. Αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί ή τάπερ,

Λιώνουμε 1 σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη και βουτάμε τις άκρες. Τοποθετούμε στο ταψί με το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να κρυώσουν. Αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί ή τάπερ,

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.