Menu
Menu
20200606_144411(1)

Πιπεροτυρόπιτα εύκολη με έτοιμο φύλλο για πίτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Πιπεροτυρόπιτα εύκολη με έτοιμο φύλλο για πίτα

Γευστική πιπεροτυρόπιτα.

Με  φύλλα έτοιμα χοντρά για πίτα.

Φυσικά με δικό μας σπιτικό φύλλο θα απογειωθεί η πίτα αυτή.

Μπορεί να γίνει και με σφολιάτα έτοιμη.

Ένα φύλλο επάνω και ένα κάτω.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 πακέτο φύλλα χωριάτικα για πίτα (12 φύλλα)
ή 2 φύλλα σφολιάτας

10 πιπεριές φλωρίνης κομμένες
4 πιπεριές πράσινες κομμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι λίγο
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

2 αυγά χτυπημένα μαζί με
100γρ γάλα χτυπημένα
500γρ τυρί φέτα
1/5 ποτήρι ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε τα κρεμμύδια μας να τσιγαριστούν ελαφρά.

Βάζουμε τα κρεμμύδια μας να τσιγαριστούν ελαφρά.

Πλένουμε , κόβουμε τις πιπεριές μας.

Πλένουμε , κόβουμε τις πιπεριές μας.

Τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Λαδώνουμε το ταψί μας 30 με 32 εκ. Ετοιμάζουμε τα φύλλα, το τυρί, το ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε το ταψί μας 30 με 32 εκ. Ετοιμάζουμε τα φύλλα, το τυρί, το ελαιόλαδο.

Χτυπάμε τα αυγά μας μαζί με το γάλα.να τα έχουμε έτοιμα.

Χτυπάμε τα αυγά μας μαζί με το γάλα.να τα έχουμε έτοιμα.

Βάζουμε 3 φύλλα λαδωμένα στο ταψί μας.

Βάζουμε 3 φύλλα λαδωμένα στο ταψί μας.

Βάζουμε στα φύλλα την μισή γέμιση και το 1/3 από τα αυγά και την μισή φέτα.

Βάζουμε στα φύλλα την μισή γέμιση και το 1/3 από τα αυγά και την μισή φέτα.

Σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα λαδωμένα.

Σκεπάζουμε με τα άλλα 3 φύλλα λαδωμένα.

Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση, την φέτα και το άλλο 1/3 από τα αυγά.

Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση, την φέτα και το άλλο 1/3 από τα αυγά.

Σκεπάζουμε με τα τελευταία 3 φύλλα λαδωμένα, Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο αυγό και το λάδι που περίσσεψε. Τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να μην μας φουσκώσει το φύλλο.

Σκεπάζουμε με τα τελευταία 3 φύλλα λαδωμένα, Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο αυγό και το λάδι που περίσσεψε. Τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να μην μας φουσκώσει το φύλλο.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά να ροδίσει καλά.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά να ροδίσει καλά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Εδώ με σφολιάτα.

Εδώ με σφολιάτα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.