Menu
Menu
52545260_1090739391110231_4573690963905478656_n-678x470

Ρεβανί πολίτικο της Βούλας Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρεβανί πολίτικο της φίλης Βούλας Αραμπατζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...

Ευχαριστούμε!

Υλικά

6 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι 500 γρ
1 βανίλια

Για το σιρόπι
3 νεροπότηρα νερό
3 νεροπότηρα ζάχαρη
30 γρ βούτυρο

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
100 γραμμάρια βούτυρο
3 βανίλιες

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε 6 αυγά με μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο, στην συνέχεια ρίχνουμε 1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι 500γρ και 1 βανίλια. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28cm και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σε φόρμα τάρτας που ανοίγει από το πλάι.

Χτυπάμε 6 αυγά με μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο, στην συνέχεια ρίχνουμε 1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι 500γρ και 1 βανίλια. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28cm και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σε φόρμα τάρτας που ανοίγει από το πλάι.

Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι μας. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι.

Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι μας. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι.

Ζεσταίνουμε το γάλα από το οποίο έχουμε βγάλει λίγο και διαλύσαμε κορν φλαουρ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα και τους προσθέτουμε στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις. Αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά την κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες και την αδειάζουμε επάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί αφού έχει κρυώσει λίγο η κρέμα. Βάζουμε ψυγείο να παγώσει σκεπάζοντας με μεμβράνη. Διακοσμούμε με κανέλα.

Ζεσταίνουμε το γάλα από το οποίο έχουμε βγάλει λίγο και διαλύσαμε κορν φλαουρ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα και τους προσθέτουμε στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις. Αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά την κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες και την αδειάζουμε επάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί αφού έχει κρυώσει λίγο η κρέμα. Βάζουμε ψυγείο να παγώσει σκεπάζοντας με μεμβράνη. Διακοσμούμε με κανέλα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.