Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο, Ειρήνης
Τρώγεται σκέτο ή με παγωτό.
Εγώ το φτιάχνω με χοντρό σιμιγδάλι και γίνεται πιο σπυρωτό, πιο απολαυστικό στην γεύση.
Δοκιμάστε το…
Η ποσότητα είναι αρκετή για ένα ταψί 30 εκ.
Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο, Ειρήνης
Τρώγεται σκέτο ή με παγωτό.
Εγώ το φτιάχνω με χοντρό σιμιγδάλι και γίνεται πιο σπυρωτό, πιο απολαυστικό στην γεύση.
Δοκιμάστε το…
Η ποσότητα είναι αρκετή για ένα ταψί 30 εκ.
5 αυγά
100γρ νερό
500γρ γιαούρτι αγελαδινό , όχι στραγγιστό
350γρ σιμιγδάλι χοντρό
340γρ ζάχαρη
120γρ λιωμένο βούτυρο
25γρ μπείκιν πάουντερ
10γρ σόδα
3 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1 βανίλια
χυμό από 1/2 λεμόνι
σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ λιωμένη με 1 κουταλιά μαργαρίνη αν θέλουμε να βάλουμε από επάνω