Menu
Menu
20191213_150510(2)

Ρεβυθάδα φούρνου στην γάστρα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρεβυθάδα φούρνου στην γάστρα

Ρεβύθια αλλιώς. Στην γάστρα με ντομάτα σάλτσα, με κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές.

Δοκιμάστε τα ρεβύθια και έτσι, έχουν πολύ ωραία γεύση και αν δεν νηστεύουμε προσθέτουμε και  κομμάτια χωριάτικου λουκάνικου που θα απογειώσει το φαγητό αυτό!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΥΛΩΜΕΝΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟΥΣ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

500γρ ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 καρότα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
ελαιόλαδο
νερό να σκεπαστούν καλά
1 κουτί κονκασέ ντομάτα ή 1 ποτήρι φρέσκια τριμμένη
1 κουταλάκι γεμάτο ντομάτα πελτέ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Έχουμε βράσει τα ρεβύθια μας και ξαφρίσει. Να μην είναι τελείως βρασμένα αλλά αλ ντέντε, ίσα ίσα να περνάει το πιρούνι. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στην γάστρα μας.

Έχουμε βράσει τα ρεβύθια μας και ξαφρίσει. Να μην είναι τελείως βρασμένα αλλά αλ ντέντε, ίσα ίσα να περνάει το πιρούνι. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στην γάστρα μας.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, σκεπάζουμε τα ρεβύθια με νερό και βάζουμε το καπάκι.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, σκεπάζουμε τα ρεβύθια με νερό και βάζουμε το καπάκι.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Πού και που κοιτάμε να μην μας τελειώσει το νερό. Να μείνει με ζουμάκι που θα έχει δέσει. Δοκιμάζουμε και τα ρεβύθια να λιώνουν στο στόμα.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Πού και που κοιτάμε να μην μας τελειώσει το νερό. Να μείνει με ζουμάκι που θα έχει δέσει. Δοκιμάζουμε και τα ρεβύθια να λιώνουν στο στόμα.

Ταιριάζει πολύ και με χωριάτικο λουκάνικο.

Ταιριάζει πολύ και με χωριάτικο λουκάνικο.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.