Menu
Menu
IMG_20210414_130518(2)

Ρολάκια γλυκά παπαρούνας υπέροχα Poppy seed rolls

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρολάκια γλυκά παπαρούνας υπέροχα Poppy seed rolls

Ρολάκια, αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων στην Γερμανία.

Mohnschnecken ή Poppy seed rolls.

Όσοι είσασταν ή είστε στην Γερμανία το γνωρίζετε αυτό το γλυκό και βασικά τους σπόρους παπαρούνας.

Οι σπόροι παπαρούνας χρησιμοποιούνται πολύ στο εξωτερικό, επάνω σε ψωμάκια, σε κέικ, τούρτες, τάρτες.

Εμένα μου αρέσουν πολύ σαν ρολάκια γεμιστά και με γλάσο λευκό από πάνω.

Η δόση βγάζει περίπου 14 τμχ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και μία άλλη γερμανική παραδοσιακή συνταγή, Τσιζ κέικ ψημένο, Κεσεκούχεν

Υλικά

Για την ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι 9γρ ξηρή μαγιά ή 27γρ νωπή
250γρ χλιαρό γάλα
80γρ βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
1/2 κουταλάκι αλάτι

Για την γέμιση
100ml γάλα
200γρ παπαρούνα σπόροι
50γρ βούτυρο
50gr ζάχαρη
1 βανίλια

Για το γλάσο
80ml νερό 1/4 ποτηριού
χυμό από 1/4 λεμόνι
περίπου 300γρ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
100gr τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια (προαιρετικά)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ή ζυμώνουμε στο χέρι. Να γίνει μία ελαστική μέτρια ζύμη που να μην κολλάει.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ή ζυμώνουμε στο χέρι. Να γίνει μία ελαστική μέτρια ζύμη που να μην κολλάει.

Βάζουμε την ζύμη μας σε βαθύ μπολ και την σκεπάζουμε με πανί. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.

Βάζουμε την ζύμη μας σε βαθύ μπολ και την σκεπάζουμε με πανί. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.

Όση ώρα φουσκώνει η ζύμη μας φτιάχνουμε την γέμιση. Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο να ζεσταθούν καλά και προσθέτουμε την παπαρούνα. Βράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Θα πήξει και την θέλουμε κρύα για να την απλώσουμε στην ζύμη μας.

Όση ώρα φουσκώνει η ζύμη μας φτιάχνουμε την γέμιση. Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο να ζεσταθούν καλά και προσθέτουμε την παπαρούνα. Βράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Θα πήξει και την θέλουμε κρύα για να την απλώσουμε στην ζύμη μας.

Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι μας το ζυμώνουμε λίγο και σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε με τον πλάστη.

Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι μας το ζυμώνουμε λίγο και σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε με τον πλάστη.

Ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα, όχι λεπτό αλλά και ούτε χοντρό.

Ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα, όχι λεπτό αλλά και ούτε χοντρό.

Απλώνουμε επάνω όλο τι μείγμα μας ομοιόμορφα.

Απλώνουμε επάνω όλο τι μείγμα μας ομοιόμορφα.

Τυλίγουμε σε ρολό.

Τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, βγαίνουν περίπου 14 τμχ.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, βγαίνουν περίπου 14 τμχ.

Τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος αφού τα πατήσουμε ελαφρά με την παλάμη μας από πάνω. Αφήνουμε 30 με 45 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα με πανί.

Τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος αφού τα πατήσουμε ελαφρά με την παλάμη μας από πάνω. Αφήνουμε 30 με 45 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα με πανί.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά. Στα 25 λεπτά τα βλέπουμε.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά. Στα 25 λεπτά τα βλέπουμε.

'Εχουμε ανακατέψει πολύ καλά το γλάσο μας με όλα τα υλικά. Το τυρί κρέμα μας δίνει πιο ωραία γεύση και δένει περισσότερο. Αν δεν έχουμε μια χαρά είναι και μόνο με τα υπόλοιπα υλικά. Την άχνη την κοσκινίζουμε και ίσως χρειαστεί και λίγη παραπάνω να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός.

'Εχουμε ανακατέψει πολύ καλά το γλάσο μας με όλα τα υλικά. Το τυρί κρέμα μας δίνει πιο ωραία γεύση και δένει περισσότερο. Αν δεν έχουμε μια χαρά είναι και μόνο με τα υπόλοιπα υλικά. Την άχνη την κοσκινίζουμε και ίσως χρειαστεί και λίγη παραπάνω να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός.

Μόλις βγούνε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά με ένα κουτάλι βάζουμε ομοιόμορφα παντού το γλάσο μας.

Μόλις βγούνε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά με ένα κουτάλι βάζουμε ομοιόμορφα παντού το γλάσο μας.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.