Menu
Menu
51360206_10214122238596190_9121741063248150528_n-678x470 (1)

Ρολό σπανάκι με κρέμα τυριού της Matia Alvanou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρολό σπανάκι με κρέμα τυριού της φίλης Matia Alvanou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

400 γρ. φρέσκο σπανάκι ωμό
1 ματσάκι βασιλικό
3 αυγά
300 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά
1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό του
400 χοιρινό ρολό σε φέτες, μπριζόλα καπνιστή ή άλλο αλλαντικό ή φέτες σολομού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά γιαούρτι
Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματίζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι με το βασιλικό. Τα σουρώνουμε και με γρήγορες κινήσεις τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν, τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, τον βασιλικό, τους κρόκους, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Εκεί προσθέτουμε σιγά σιγά τον πουρέ σπανακιού και ανακατεύουμε απαλά.

Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματίζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι με το βασιλικό. Τα σουρώνουμε και με γρήγορες κινήσεις τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν, τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, τον βασιλικό, τους κρόκους, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Εκεί προσθέτουμε σιγά σιγά τον πουρέ σπανακιού και ανακατεύουμε απαλά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Το ψήνουμε για 10' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Το ψήνουμε για 10' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το γιαούρτι την μουστάρδα και το πιπέρι. Αλείφουμε με αυτό τη ζύμη μας, απλώνουμε από πάνω το αλλαντικό και την πιπεριά Φλωρίνης το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε αντικολλητικό χαρτί. Το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε!

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το γιαούρτι την μουστάρδα και το πιπέρι. Αλείφουμε με αυτό τη ζύμη μας, απλώνουμε από πάνω το αλλαντικό και την πιπεριά Φλωρίνης το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε αντικολλητικό χαρτί. Το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.