Menu
Menu
66665(1)

Ρυζόγαλο με γεύση σοκολάτας

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρυζόγαλο με γεύση σοκολάτας

Πολύ νόστιμο το ρυζόγαλο με το κακάο, το έφτιαξα πειραματικά και μας άρεσε πολύ!

Όπως φτιάχνουμε κανονικά το απλό ρυζόγαλο αλλά με μπόλικο κακάο και λίγο cornflower για να βγει πιο δεμένο.

Δοκιμάστε το αν σας αρέσει η γεύση σοκολάτας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ στο facebook

Δείτε και την κλασσική συνταγή από το απλό ρυζόγαλο ΕΔΩ

Υλικά

1και 1/2 φλυτζάνι νερό, 360γρ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλυτζανιού ρύζι καρολίνα η γλασέ, 200γρ
1.5 λίτρο γάλα πλήρες
220 γρ ζάχαρη, 1 φλυτζάνι τσαγιού
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο
3 κουταλιές γεμάτες κακάο
1 κουταλιά σούπας νισεστέ ή cornflower

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε να βράσει το νερό με το αλάτι και το ρύζι για 16 λεπτά. Αν δούμε ότι τελειώνει το νερό κατά την διάρκεια του βρασμού, συμπληρώνουμε λίγο για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Βάζουμε να βράσει το νερό με το αλάτι και το ρύζι για 16 λεπτά. Αν δούμε ότι τελειώνει το νερό κατά την διάρκεια του βρασμού, συμπληρώνουμε λίγο για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Αφού δοκιμάσαμε το ρύζι και βλέπουμε ότι έβρασε προσθέτουμε το γάλα. Έχουμε κρατήσει μισό φλυτζάνι γάλα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλια και το νισεστέ ή cornflower. Ρίχνουμε την ζάχαρη, αν θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε λίγη ακόμη ή αν θέλουμε πιο άγλυκο λιγότερη ζάχαρη.

Αφού δοκιμάσαμε το ρύζι και βλέπουμε ότι έβρασε προσθέτουμε το γάλα. Έχουμε κρατήσει μισό φλυτζάνι γάλα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλια και το νισεστέ ή cornflower. Ρίχνουμε την ζάχαρη, αν θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε λίγη ακόμη ή αν θέλουμε πιο άγλυκο λιγότερη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.

Ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.

Αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά.

Σκεπάζουμε την κρέμα με σελοφαν να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε έξω να κρυώσει.

Σκεπάζουμε την κρέμα με σελοφαν να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε έξω να κρυώσει.

Αφού κρυώσει βάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, σκεπάζουμε με σελοφάν και στο ψυγείο.

Αφού κρυώσει βάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, σκεπάζουμε με σελοφάν και στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.