Menu
Menu
36783675_10212578635200572_6154104230069141504_o-678x470

Σάλτσα ντομάτας σπιτική του Γιάννη Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σάλτσα ντομάτας σπιτική. Μαμαδίστικη συνταγή σάλτσας ντομάτας για μακαρονάδες, πίτσες αλλά και για να προσθέσουμε στο φαγητό.

Με την πινελιά του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...Ευχαριστούμε!

Υλικά

2 κιλά πολτός ντομάτας
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο ξερό ή ένα ματσάκι φρέσκο
μπούκοβο γλυκό ή καυτερό όσο θέλουμε
1 1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις αλέθουμε.

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις αλέθουμε.

Ρίχνουμε τον πολτό στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα σκόρδα το βασιλικό αφού τα ψιλοκόψουμε και τα περάσουμε μια βόλτα από το μπλέντερ μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το μπούκοβο όσο θέλουμε και το λάδι. Αν θέλουμε την κάνουμε πικάντικη προσθέτοντας μπούκοβο.

Ρίχνουμε τον πολτό στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα σκόρδα το βασιλικό αφού τα ψιλοκόψουμε και τα περάσουμε μια βόλτα από το μπλέντερ μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το μπούκοβο όσο θέλουμε και το λάδι. Αν θέλουμε την κάνουμε πικάντικη προσθέτοντας μπούκοβο.

Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά και ξαφρίζοντας στην αρχή. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη όταν το περιεχόμενο το χωρίζουμε με την κουτάλα και δεν ενώνεται.

Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά και ξαφρίζοντας στην αρχή. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη όταν το περιεχόμενο το χωρίζουμε με την κουτάλα και δεν ενώνεται.

Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα όπως είναι ζεστή, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μας. Αν θέλουμε το λάδι το βάζουμε στο καπάκι από κάθε βάζο πριν το σφραγίσουμε.

Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα όπως είναι ζεστή, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μας. Αν θέλουμε το λάδι το βάζουμε στο καπάκι από κάθε βάζο πριν το σφραγίσουμε.

Μπούκοβο βάζουμε όσο θέλουμε εμείς και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας ή γλυκό ή καυτερό. Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι.

Μπούκοβο βάζουμε όσο θέλουμε εμείς και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας ή γλυκό ή καυτερό. Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.