Σαραγλάκια με χειροποίητο φύλλο και καβουρδισμένο σουσάμι της φίλης Δάφνης Λεμονάκη.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Σαραγλάκια με χειροποίητο φύλλο και καβουρδισμένο σουσάμι της φίλης Δάφνης Λεμονάκη.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Για την ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι για πίτα ή για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
2 κούπες καβουρδισμένο σουσάμι το οποίο άλεσα στο μουλτι αλλά όχι τελείως
1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
λίγη κανέλα
3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
250 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για το σιρόπι
350 γρ ζάχαρη
350 γρ νερό
λίγο χυμό λεμονιού