Σκορδαλιά ψωμιού με καρύδια ή αμύγδαλα.
Παραδοσιακή όπως την έφτιαχνε η μαμά μου στον Έβρο.
Ταιριάζει πολύ με τηγανητά λαχανικά, μπακαλιάρο και ότι είναι με κουρκούτι περασμένο.
Παραδοσιακή όπως την έφτιαχνε η μαμά μου στον Έβρο.
Ταιριάζει πολύ με τηγανητά λαχανικά, μπακαλιάρο και ότι είναι με κουρκούτι περασμένο.
6 φέτες χοντρές λευκό μπαγιάτικο ψωμί ή και περισσότερο ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε
2 χούφτες καρύδια αλεσμένα ή αμύγδαλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ή και λίγο παραπάνω
ξίδι 1 με 2 κουταλιές σούπας
αλάτι
πιπέρι
νερό αν χρειαστεί
4 με 6 σκελίδες ή όσο θέλουμε , πολτοποιημένες