Menu
Menu
Καταγραφήfvxccc-678x470

Σοκολατένια Μελομακάρονα και απλά της Natalia Papadopouloy

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σοκολατένια Μελομακάρονα και απλά της φίλης Natalia Papadopouloy.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Φανταστικά μελομακάρονα σοκολατένια ή σκέτα. Με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά

1.100γρ αλεύρι μαλακό
350γρ να είναι ο χυμός από ένα πορτοκάλι μαζί με νερό
1 πορτοκάλι μεγάλο πλυμένο και αλεσμένο στο μούλτι (πούλπα), χωρίς κουκούτσια
350γρ ηλιέλαιο
170γρ ζάχαρη
2 κουτ γλυκού αμμωνία
1 κουτ γλυκού σόδα
2 κουτ γλυκού κανέλα
3/4 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ σούπας μέλι

Για το σιρόπι
2,5 κιλά ζάχαρη
1,6 κιλά νερό
1/2 λεμονί ολόκληρο
1 βανίλια καψουλάκι
300γρ μέλι
100γρ γλυκόζη

400γρ καρύδια

Για την σοκολάτα
400γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές σπορέλαιο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη και το μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο, σόδα, αμμωνία και τον πολτό πορτοκαλιού με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα πολύ καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ίσα ίσα να πάρει το αλεύρι. Αν χρειαστεί λίγο αλεύρι, πασπαλίζουμε με το χέρι. Πλάθουμε και κάνουμε σχέδια όπως μας αρέσουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη και το μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο, σόδα, αμμωνία και τον πολτό πορτοκαλιού με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν όλα πολύ καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ίσα ίσα να πάρει το αλεύρι. Αν χρειαστεί λίγο αλεύρι, πασπαλίζουμε με το χέρι. Πλάθουμε και κάνουμε σχέδια όπως μας αρέσουν.

Ψήνουμε στους 150- 160 βαθμούς για 23-28 λεπτά αέρα η αντιστάσεις. Μόλις ψηθούν τα βουτάμε για 3 με 4 λεπτά ζεστά στο κρύο σιρόπι που έχουμε κάνει από την προηγούμενη μέρα . Το σιρόπι είναι μεγάλη δόση για να φτάσει για όλα τα μελομακάρονα.

Ψήνουμε στους 150- 160 βαθμούς για 23-28 λεπτά αέρα η αντιστάσεις. Μόλις ψηθούν τα βουτάμε για 3 με 4 λεπτά ζεστά στο κρύο σιρόπι που έχουμε κάνει από την προηγούμενη μέρα . Το σιρόπι είναι μεγάλη δόση για να φτάσει για όλα τα μελομακάρονα.

Τα σουρώνουμε όπως μας βολεύει σε σουρωτήρι ή σχάρα.

Τα σουρώνουμε όπως μας βολεύει σε σουρωτήρι ή σχάρα.

Αραδιάζουμε σε πιατέλα ή όπου αλλού μας βολεύει πρώτα καρύδια, μελομακάρονα, καρύδια κλπ.

Αραδιάζουμε σε πιατέλα ή όπου αλλού μας βολεύει πρώτα καρύδια, μελομακάρονα, καρύδια κλπ.

Αν τα θέλουμε με σοκολάτα τα βουτάμε αφού έχουν στραγγίξει καλά στην λιωμένη σοκολάτα καλά ανακατεμένη με το σπορέλαιο. Αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να παγώσει η σοκολάτα.

Αν τα θέλουμε με σοκολάτα τα βουτάμε αφού έχουν στραγγίξει καλά στην λιωμένη σοκολάτα καλά ανακατεμένη με το σπορέλαιο. Αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να παγώσει η σοκολάτα.

Πριν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μας πασπαλίζουμε με καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης. Καλές Γιορτές!

Πριν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μας πασπαλίζουμε με καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης. Καλές Γιορτές!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.