Menu
Menu
17(1)

Σοκολατένια σύκα γεμιστά με καρύδι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σοκολατένια σύκα γεμιστά με καρύδι

της φίλης ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..

Ευχαριστούμε!

Χριστουγεννιάτικο, πανεύκολο, πεντανόστιμο, μαγικές λέξεις που περιγράφουν το πολύ εντυπωσιακό γλυκό μας, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το γιορτινό κλίμα των ημερών και όχι μόνο!

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Υλικά

10 σύκα αποξηραμένα
20-30 καρύδια
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
1 κρέμα γάλακτος (250 γρ.)
1 σοκολάτα γάλακτος (200 γρ.)
Μαρμελάδα σύκο ή άλλη γεύση
1 κουτ. σούπας κανέλα Ινδοκάρυδο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε τα σύκα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν

Βάζουμε τα σύκα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν

Έπειτα τα σκουπίζουμε καλά, αφαιρούμε το νερό από μέσα τους και το κοτσανάκι τους με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με 1-2 καρύδια το κάθε σύκο.

Έπειτα τα σκουπίζουμε καλά, αφαιρούμε το νερό από μέσα τους και το κοτσανάκι τους με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με 1-2 καρύδια το κάθε σύκο.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την ένταση, ρίχνουμε τεμαχισμένη την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν,

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την ένταση, ρίχνουμε τεμαχισμένη την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν,

την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει.

την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει.

Σπάμε τα μπισκότα σε 2-3 κομμάτια, τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να τα δουλέψουμε. Προσθέτουμε την κανέλα,

Σπάμε τα μπισκότα σε 2-3 κομμάτια, τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να τα δουλέψουμε. Προσθέτουμε την κανέλα,

ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στα μπισκότα και ζυμώνουμε καλά – καλά το μείγμα. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα ή μέχρι να σφίξει το μείγμα για να μπορούμε να το δουλέψουμε.

ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στα μπισκότα και ζυμώνουμε καλά – καλά το μείγμα. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα ή μέχρι να σφίξει το μείγμα για να μπορούμε να το δουλέψουμε.

Σε περίπτωση που μείνει παραπάνω και σφίξει, απλά αφήστε το εκτός ψυγείο να μαλακώσει. Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσες μπαλίτσες Παίρνουμε μία μπαλίτσα, την δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε μία μικρή βαρκούλα και μέσα προσθέτουμε από 1 σύκο γεμιστό με καρύδι, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Σε περίπτωση που μείνει παραπάνω και σφίξει, απλά αφήστε το εκτός ψυγείο να μαλακώσει. Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσες μπαλίτσες Παίρνουμε μία μπαλίτσα, την δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε μία μικρή βαρκούλα και μέσα προσθέτουμε από 1 σύκο γεμιστό με καρύδι, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσες μπαλίτσες Παίρνουμε μία μπαλίτσα, την δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε μία μικρή βαρκούλα και μέσα προσθέτουμε από 1 σύκο γεμιστό με καρύδι, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσες μπαλίτσες Παίρνουμε μία μπαλίτσα, την δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε μία μικρή βαρκούλα και μέσα προσθέτουμε από 1 σύκο γεμιστό με καρύδι, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Μόλις τελειώσουν τα σοκολατένια μπαλάκια τα βουτάμε και τα ρολάρουμε από όλες τις πλευρές μέσα στην μαρμελάδα και έπειτα τα ρολάρουμε σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο.

Μόλις τελειώσουν τα σοκολατένια μπαλάκια τα βουτάμε και τα ρολάρουμε από όλες τις πλευρές μέσα στην μαρμελάδα και έπειτα τα ρολάρουμε σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο.

Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο εργασίας ή πιατέλα,

Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο εργασίας ή πιατέλα,

τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα ξανά βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για να μπορούμε να τα κόψουμε.

τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα ξανά βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για να μπορούμε να τα κόψουμε.

Κόβουμε το κάθε σοκολατένιο μπαλάκι σε 3 μέρη

Κόβουμε το κάθε σοκολατένιο μπαλάκι σε 3 μέρη

και τα σερβίρουμε σε πιατέλα ή φοντανιέρα. Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

και τα σερβίρουμε σε πιατέλα ή φοντανιέρα. Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.