Menu
Menu
46501970_2119734278066300_1674309166878949376_n-678x470 (1)

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι της ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι της φίλης ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

4 αυγά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη (450 γρ.
1 ποτήρι φαρίνα κόκκινη (200 γρ.)
1 baking powder
100 γρ. κακάο
3 βανίλιες
1/2 κουτ. σούπας κανέλα
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. τριμμένο ωμό παντζάρι
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 σακουλάκι κουβερτούρα σε σταγόνες (100 γρ.)
νιφάδες αμύγδαλου (φιλέ)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε τους βολβούς, 2 με 3 θα χρειαστούμε, τους σκουπίζουμε, τους τρίβουμε στον τρίφτη και τους κρατάμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking και το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το αλάτι, το λάδι και το τριμμένο παντζάρι.

Πλένουμε τους βολβούς, 2 με 3 θα χρειαστούμε, τους σκουπίζουμε, τους τρίβουμε στον τρίφτη και τους κρατάμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking και το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το αλάτι, το λάδι και το τριμμένο παντζάρι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το αλεύρι με το κακάο και το baking μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 5 λεπτά περίπου. Αλευρώνουμε και λαδώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το αλεύρι με το κακάο και το baking μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 5 λεπτά περίπου. Αλευρώνουμε και λαδώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.

Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.

Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 5΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει ελαφρώς. (Σε αυτό το σημείο εάν δεν θέλουμε να ετοιμάσουμε το γλάσο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε)

Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 5΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει ελαφρώς. (Σε αυτό το σημείο εάν δεν θέλουμε να ετοιμάσουμε το γλάσο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε)

Ετοιμάζουμε το γλάσο, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία του, το ρίχνουμε πάνω από το κέικ, διακοσμούμε με νιφάδες από αμύγδαλο. το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να κόβεται εύκολα και απολαμβάνουμε το υπέροχο κέικ που μόλις ετοιμάσαμε.

Ετοιμάζουμε το γλάσο, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία του, το ρίχνουμε πάνω από το κέικ, διακοσμούμε με νιφάδες από αμύγδαλο. το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να κόβεται εύκολα και απολαμβάνουμε το υπέροχο κέικ που μόλις ετοιμάσαμε.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.