Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

16998236_405643843121143_4435233277268867583_n-678x470

Σουπιές κοκκινιστές με κριθαράκι του Ζαφείριου Χατζηχαλκιά

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σουπιές κοκκινιστές με κριθαράκι του φίλου Ζαφείριου Χατζηχαλκιά.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένες σουπιές σε κομμάτια
300γρ χοντρό κριθαράκι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
3 με 4 ντομάτες τριμμένες ή 400γρ κονκασέ
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
3 σπυριά μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
1 ζελέ ζωμού ψαριού ή κοτόπουλου
5 σπυριά μαύρο πιπέρι
αλάτι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε για 10 λεπτά τις σουπιές και πετάμε τον ζωμό τους. Ξεπλένουμε το σκεύος και ξαναβάζουμε μέσα τις σουπιές με βραστό νερό. Βράζουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε από λεπτή σήτα και κρατάμε τον ζωμό.

Βράζουμε για 10 λεπτά τις σουπιές και πετάμε τον ζωμό τους. Ξεπλένουμε το σκεύος και ξαναβάζουμε μέσα τις σουπιές με βραστό νερό. Βράζουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε από λεπτή σήτα και κρατάμε τον ζωμό.

Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, την σουπιά και τον πελτέ. Σβήνουμε με κρασί και μετά από 4 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, 1 φλιτζάνι ζωμό από τις σουπιές, το ζελέ ψαριού η κότας και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά να χυλώσει το ζουμί αλλά να είναι και αρκετό. Ίσως χρειαστεί λίγος ζωμός από τις σουπιές.

Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, την σουπιά και τον πελτέ. Σβήνουμε με κρασί και μετά από 4 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, 1 φλιτζάνι ζωμό από τις σουπιές, το ζελέ ψαριού η κότας και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά να χυλώσει το ζουμί αλλά να είναι και αρκετό. Ίσως χρειαστεί λίγος ζωμός από τις σουπιές.

Βράζουμε χωριστά το κριθαράκι με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Το προσθέτουμε στην σάλτσα με την σουπιά που είναι σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Βράζουμε χωριστά το κριθαράκι με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Το προσθέτουμε στην σάλτσα με την σουπιά που είναι σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.