Menu
Menu
31945322_10212175366879116_1202205446874595328_o-678x470

Σύκο με αμύγδαλο γλυκό κουταλιού του Γιάννη Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σύκο με αμύγδαλο γλυκό κουταλιού του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κιλό σύκα
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
αμύγδαλα αποφλοιωμένα ή καρύδια κομμένα στα τέσσερα
καρφογαρύφαλλα (όσα τα σύκα)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
χυμό από 2 λεμόνια ακόμα
2 βανίλιες

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Με κοφτερό μαχαίρι,κόβουμε λίγο το κοτσάνι και αφαιρούμε το σκούρο σκληρό σημάδι που έχουν από την κάτω μεριά, αφαιρώντας και βγάζοντας τυχόν σποράκια που θα υπάρχουν. Αν θέλουμε τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε 1-2 μεριές .

Με κοφτερό μαχαίρι,κόβουμε λίγο το κοτσάνι και αφαιρούμε το σκούρο σκληρό σημάδι που έχουν από την κάτω μεριά, αφαιρώντας και βγάζοντας τυχόν σποράκια που θα υπάρχουν. Αν θέλουμε τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε 1-2 μεριές .

Βράζουμε τα σύκα σε μπόλικο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι(5-10 λεπτά) και επειδή το νερό πρέπει να τα καλύπτει τα καπακώνουμε με ένα πιάτο και προσέχουμε μην παραβράσουν. Στη συνέχεια σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα σύκα, τα ξανασουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που έχουμε ρίξει μέσα το χυμό από τα δύο λεμόνια και τα αφήνουμε να σφίξουν για 3 ώρες. Ακολούθως αφού τα ξανασουρώσουμε, τοποθετούμε σε κάθε ένα σύκο, από ένα καρφογαρύφαλλο και ένα αμυγδαλάκι η καρύδι εκεί που τρυπήσαμε με το μαχαίρι.

Βράζουμε τα σύκα σε μπόλικο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι(5-10 λεπτά) και επειδή το νερό πρέπει να τα καλύπτει τα καπακώνουμε με ένα πιάτο και προσέχουμε μην παραβράσουν. Στη συνέχεια σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα σύκα, τα ξανασουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που έχουμε ρίξει μέσα το χυμό από τα δύο λεμόνια και τα αφήνουμε να σφίξουν για 3 ώρες. Ακολούθως αφού τα ξανασουρώσουμε, τοποθετούμε σε κάθε ένα σύκο, από ένα καρφογαρύφαλλο και ένα αμυγδαλάκι η καρύδι εκεί που τρυπήσαμε με το μαχαίρι.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για δέκα λεπτά περίπου και ρίχνουμε μέσα τα σύκα και τα αμύγδαλα που μας περίσσεψαν και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Αφού τα αποσύρουμε από το μάτι τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τις δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για δέκα λεπτά περίπου και ρίχνουμε μέσα τα σύκα και τα αμύγδαλα που μας περίσσεψαν και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Αφού τα αποσύρουμε από το μάτι τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τις δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, αφήνουμε ένα πεντάλεπτο ακόμα και σβήνουμε το μάτι. Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε καλά.

Πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, αφήνουμε ένα πεντάλεπτο ακόμα και σβήνουμε το μάτι. Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε καλά.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.