Menu
Menu
20181119_001446-678x470

Τάρτα μήλου ζουμερή με υπέροχη ζύμη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τάρτα μήλου ζουμερή με υπέροχη ζύμη.

Ξεσκέπαστη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα σε καστανή ζάχαρη.

Η τάρτα αυτή είναι για 30εκ. ταψί.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΚΡΕΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Υλικά για την ζύμη
180γρ λιωμένο βούτυρο
100γρ ζάχαρη
100ml κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό
400γρ αλεύρι περίπου πάνω κάτω για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ γεμάτο

Υλικά για την γέμιση
10 μήλα σε κομμάτια
80γρ βούτυρο
150γρ ζάχαρη καστανή
1 με 2 κουταλάκια κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
100γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 ml κρέμα γάλακτος

Λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα από επάνω

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα μήλα μας. Από ποικιλία μήλου όποια θέλετε.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα μήλα μας. Από ποικιλία μήλου όποια θέλετε.

Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγαλούτσικη την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις βλέπουμε ότι πήζει και μυρίζει καραμέλα προσθέτουμε τα μήλα όλα και ανακατεύομαι να ζαχαρωθούν όλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 8 λεπτά.

Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγαλούτσικη την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις βλέπουμε ότι πήζει και μυρίζει καραμέλα προσθέτουμε τα μήλα όλα και ανακατεύομαι να ζαχαρωθούν όλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 8 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σιμιγδάλι , παίρνει μία βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά και ξεκινάμε την ζύμη μας.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σιμιγδάλι , παίρνει μία βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά και ξεκινάμε την ζύμη μας.

Χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο αρκετά, τις βανίλιες, το ξύσμα, το κονιάκ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπείκιν. Ζυμώνουμε μετά στο χέρι να γίνει μία μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε την ζύμη ανασηκώνοντας και στα πλαινά.

Χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο αρκετά, τις βανίλιες, το ξύσμα, το κονιάκ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπείκιν. Ζυμώνουμε μετά στο χέρι να γίνει μία μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε την ζύμη ανασηκώνοντας και στα πλαινά.

Αδειάζουμε τα μήλα μας επάνω στην ζύμη και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.

Αδειάζουμε τα μήλα μας επάνω στην ζύμη και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 40 με 50 λεπτά περίπου.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 40 με 50 λεπτά περίπου.

Είναι πιο νόστιμη αν την φτιάξουμε το βράδυ και την φάμε την επόμενη μέρα. Μπορεί να φαγωθεί όμως και ζεστή με παγωτό.

Είναι πιο νόστιμη αν την φτιάξουμε το βράδυ και την φάμε την επόμενη μέρα. Μπορεί να φαγωθεί όμως και ζεστή με παγωτό.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.