Menu
Menu
Καταγραφήdccccc-678x470

Τάρτα μήλου με κρέμα της Άννας Αννούλα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τάρτα μήλου με κρέμα της φίλης  Άννας Αννούλα,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

250-300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
150γρ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
100γρ γιαούρτι
1κγ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα :
350-400γρ γιαούρτι κανονικό (όχι στραγγιστό )
250-300γρ ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
λίγη κανέλα
4-5 μήλα ( προτιμάμε τα ξινόμηλα)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε τα μήλα μας σε λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουνε.

Κόβουμε τα μήλα μας σε λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουνε.

Ζύμη: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και βούτυρο με τα χέρια τρίβουμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμο. Μετά ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στο χέρι, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Ζύμη: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και βούτυρο με τα χέρια τρίβουμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμο. Μετά ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στο χέρι, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Κρέμα : Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα. Μετά από 30 λεπτά σε μια φόρμα στρώνουμε η ζύμη με τα χέρια έτσι ώστε να έχει τοίχο στα πλαϊνά. Στρώνουμε τα μήλα και από πάνω ρίχνουμε τη κρέμα σε 31 πόντους ταρτιέρα. Ψήνουμε 180°C 60 λεπτά περίπου την τάρτα μας, θα δοκιμάσουμε με ένα ξυλάκι αν θα βγει στεγνό άρα έτοιμο είναι.

Κρέμα : Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα. Μετά από 30 λεπτά σε μια φόρμα στρώνουμε η ζύμη με τα χέρια έτσι ώστε να έχει τοίχο στα πλαϊνά. Στρώνουμε τα μήλα και από πάνω ρίχνουμε τη κρέμα σε 31 πόντους ταρτιέρα. Ψήνουμε 180°C 60 λεπτά περίπου την τάρτα μας, θα δοκιμάσουμε με ένα ξυλάκι αν θα βγει στεγνό άρα έτοιμο είναι.

Καλό είναι να φτιάξουμε την τάρτα μας από το βράδυ και να την φάμε την επόμενη μέρα , μετά θέλει ψυγείο.

Καλό είναι να φτιάξουμε την τάρτα μας από το βράδυ και να την φάμε την επόμενη μέρα , μετά θέλει ψυγείο.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.